More

    Akcie spoločnosti FedEx stúpli o 14 % po zavedení masívnych úsporných opatrení, vo výške 4 miliardy USD.

    Akcie spoločnosti FedEx stúpli o 14 % po zavedení masívnych úsporných opatrení, vo výške 4 miliardy USD.

    FedEx prekvapil trh pozitívnymi výsledkami

    Akcie spoločnosti FedEx vzrástli o viac ako 14 % po tom, čo spoločnosť oznámila výsledky, ktoré prekonali odhady analytikov v oblasti zisku aj tržieb. Spoločnosť sa nachádza uprostred úsilia o úsporu nákladov vo výške 4 miliardy USD, vrátane konsolidácie svojich leteckých a pozemných prepravných služieb.

    Čistý zisk za obdobie troch mesiacov, ktoré skončilo 31. mája, dosiahol 1,47 miliardy USD, resp. 5,94 USD na akciu, v porovnaní s 1,54 miliardy USD, resp. 6,05 USD na akciu, pred rokom. Tržby vzrástli na 22,1 miliardy USD z 21,9 miliardy USD pred rokom. Za celý fiškálny rok dosiahli tržby 87,7 miliardy USD, čo je pokles oproti 90,2 miliardy USD.

    Manažment oznámil, že kapitálové výdavky za fiškálny rok 2024 dosiahli 5,2 miliardy USD, čo predstavuje pokles o 16 % z 6,2 miliardy USD v predchádzajúcom fiškálnom roku a menej ako predpokladaných 5,7 miliardy USD. Na fiškálny rok 2025 očakáva spoločnosť mierny až stredný jednociferný rast tržieb medziročne, najmä vďaka e-commerce a nízkym úrovniam inventára, uviedla Brie Carere, hlavná zákaznícka riaditeľka spoločnosti FedEx. „Myslíme si, že e-commerce prekoná rast B2B,“ povedala Carere. „Základy e-commerce nám budú pomáhať tu v Spojených štátoch aj vo svete.“

    FedEx zintenzívňuje svoje úsporné opatrenia ako súčasť programu DRIVE, ktorý má za cieľ znížiť náklady o 4 miliardy USD do konca fiškálneho roka 2025. Po slabom dopyte po preprave spoločnosť zaviedla program DRIVE na zníženie nákladov a konsolidáciu podnikania. „Program DRIVE naďalej mení spôsob našej práce,“ uviedol CEO Raj Subramaniam. „Dosiahli sme cieľ 1,8 miliardy USD v štrukturálnych nákladoch vo fiškálnom roku 2024.“ Subramaniam dodal, že spoločnosť je na dobrej ceste dosiahnuť cieľ zníženia nákladov o 4 miliardy USD a očakáva ďalšie 2 miliardy USD z konsolidácie leteckých a pozemných služieb. V rámci iniciatívy DRIVE oznámil v apríli 2023, že konsoliduje svoje doručovacie spoločnosti Express, Ground, Services a ďalšie do jednotnej spoločnosti Federal Express Corporation, ktorá bude fungovať pod značkou FedEx a spolu s segmentom Freight.

    Manažment očakáva, že prostredie dopytu sa v priebehu nasledujúceho fiškálneho roka mierne zlepší. Investori sa tiež zameriavajú na najväčší segment spoločnosti Express, ktorý mal v minulom roku problémy s rastom marží. Marže segmentu skončili štvrtý kvartál na úrovni 4,1 %, čo je nezmenené medziročne. Jeho prevádzková marža za fiškálny rok 2024 bola 2,6 %, mierne nad úrovňou 2,5 % z minulého roka.

    V súčasnosti má firma trhovú kapitalizáciu 63,1 miliardy USD a jej akcie v tomto roku vzrástli o +1,6% za posledných 12 mesiacov vzrástli o +9,1 %. V súčasnosti sa akcie firmy obchodujú na úrovni 256,4 USD.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.