More

    Amazon plánuje masívnu expanziu v Británii: Investuje 8 miliárd libier na dátové centrá, čo prinesie 14 000 nových pracovných miest.

    Amazon plánuje masívnu expanziu v Británii: Investuje 8 miliárd libier na dátové centrá, čo prinesie 14 000 nových pracovných miest.

    Amazon – Zvyšujúci sa dopyt po cloudových službách a umelej inteligencii

    Americký technologický gigant Amazon plánuje v nasledujúcich piatich rokoch investovať 8 miliárd britských libier (9,49 miliardy eur) do výstavby a prevádzky dátových centier vo Veľkej Británii. Tento krok prispeje do konca roka 2028 k britskému hrubému domácemu produktu (HDP) sumou 14 miliárd GBP a vytvorí 14 000 pracovných miest v britských firmách, uviedla spoločnosť Amazon Web Services (AWS), ktorá spravuje cloudové služby Amazonu.

    Amazon zrýchľuje tempo investícií v Spojenom kráľovstve, kde AWS už od roku 2022 investovala 3 miliardy GBP do zariadení v Londýne a Manchestri. Rastúci dopyt po cloudových službách je podľa spoločnosti poháňaný aj narastajúcim využívaním umelej inteligencie (AI), čo vedie k výraznejším investíciám do infraštruktúry. AWS zároveň investuje aj v ďalších európskych krajinách. Tento rok oznámila investíciu vo výške 15,7 miliardy EUR v Španielsku a ďalších 7,8 miliardy EUR v Nemecku.

    Cloud computing poháňa záujem o AI

    Podľa analytikov a manažérov veľkí firemní zákazníci po krátkej prestávke opäť investujú do cloud computingu, čo vedie k rastu trhu cloudovej infraštruktúry, ktorý má hodnotu 270 miliárd USD. Umelá inteligencia je jedným z hlavných faktorov, ktorý tento rast podporuje, keďže firmy čoraz viac využívajú AI na zefektívnenie svojich služieb a infraštruktúry.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.