More

    Japonský technologický gigant Sony zaznamenáva 10 % nárast zisku vďaka obrazovým senzorom. Čo predaje PS5?

    Japonský technologický gigant Sony zaznamenáva 10 % nárast zisku vďaka obrazovým senzorom. Čo predaje PS5?

    Sony – Výsledky za prvý štvrťrok a predaj PS5

    Sony zaznamenala za obdobie apríl-jún 2024 prevádzkový zisk vo výške 1,90 miliardy USD, čo prekonalo priemerný odhad analytikov na úrovni 1,87 miliárd USD. Zisk v oblasti obrazových senzorov sa približne strojnásobil na 0,25 miliardy USD, čo významne prispelo k celkovému rastu spoločnosti. Táto oblasť, ktorá dodáva senzory pre výrobcov smartfónov, bola kľúčovým faktorom nárastu zisku.

    Firma predala v prvom štvrťroku 2,4 milióna jednotiek PlayStation 5 (PS5), čo je menej ako v rovnakom období minulého roka, no zaznamenala vyšší zisk z herného segmentu. Skupina v máji oznámila, že očakáva predaj 18 miliónov jednotiek PS5 v tomto fiškálnom roku, v porovnaní s 20,8 miliónmi v predchádzajúcom roku.

    Manažment zvýšil svoj celoročný výhľad zisku o 3 % vďaka priaznivým výmenným kurzom. Tento krok prichádza po nedávnom zvýšení úrokových sadzieb Bank of Japan a slabých pracovných údajoch z USA, ktoré vyvolali obavy z recesie. CEO firmy Hiroki Totoki vyjadril na tlačovej konferencii obavy zo „náhlych výkyvov výmenných kurzov a možnosti ekonomického poklesu, najmä v Spojených štátoch.“

    Vzrastajúci kurz jenu viedol k prehodnoteniu výhľadov pre japonské nadnárodné spoločnosti, keďže slabšia mena poskytovala vankúš pre mnohých významných exportérov. Sony predpokladá výmenný kurz na úrovni približne 145 jenov za USD, pričom aktuálne sa obchoduje okolo 147 jenov za USD. Na začiatku júla však bol kurz na 38-ročnom minime okolo 162 jenov za USD.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti si môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.