More

    Americká farmaceutická spoločnosť Bristol Myers Squibb prekonáva očakávania a zvyšuje prognózu zisku na tento rok.

    Americká farmaceutická spoločnosť Bristol Myers Squibb prekonáva očakávania a zvyšuje prognózu zisku na tento rok.

    Výsledky Bristol Myers Squibb a prognóza

    Bristol Myers Squibb oznámila za druhý kvartál tržby vo výške 12,2 miliardy USD, čo prekonalo konsenzus 11,55 miliardy USD a predstavuje nárast o 9 % medziročne, resp. 11 % po zohľadnení kurzových vplyvov. Spoločnosť zaznamenala silný dopyt po nových liekoch, čím prekonala očakávania druhého kvartálu a zvýšila prognózu zisku. Tento rast bol primárne poháňaný rastúcim portfóliom a liekom Eliquis.

    Tržby rastúceho portfólia sa celosvetovo zvýšili na 5,6 miliardy USD, čo je nárast o 18 % oproti 4,7 miliarde USD z minulého roka. Po zohľadnení kurzových vplyvov tento nárast predstavuje 21 %. Tento segment bol poháňaný vyšším dopytom po liekoch Opdivo, Reblozyl, Camzyos a Opdualag, čiastočne kompenzovaný poklesom predaja lieku Abecma. Opdivo zaznamenal nárast predaja o 11 % na 2,39 miliardy USD, zatiaľ čo predaje Abecma klesli o 28 % na 95 miliónov USD.

    Tržby staršieho portfólia dosiahli 6,6 miliardy USD, čo predstavuje nárast o 2 % oproti 6,5 miliarde USD z minulého roka, resp. 3 % po zohľadnení kurzových vplyvov. Tento segment bol poháňaný vyšším dopytom po liekoch Eliquis a Pomalyst, čiastočne kompenzovaný poklesom predaja lieku Revlimid kvôli generickej erózii. Predaje Eliquis vzrástli o 7 % na 3,42 miliardy USD.

    Spoločnosť zaznamenala upravený zisk na akciu (EPS) vo výške 2,07 USD, čo je nárast oproti 1,75 USD z minulého roka a prekonalo konsenzus 1,63 USD. „Naše výsledky za druhý kvartál odrážajú pokrok v našej stratégii pozicionovania BMS pre dlhodobý, udržateľný rast,“ povedal Christopher Boerner, predseda predstavenstva a CEO.

    Manažment upravil svoju prognózu upraveného EPS na rok 2024 na 0,60-0,90 USD oproti predchádzajúcej prognóze 0,40-0,70 USD a konsenzu 0,51 USD. Spoločnosť očakáva, že rast tržieb za rok 2024 bude na hornom konci predtým uvedeného nízkeho jednociferného rozsahu.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti si môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.