More

    Akcie spoločnosti Merck KGaA prudko klesli po neúspechu s nádejným liekom na rakovinu.

    Akcie spoločnosti Merck KGaA prudko klesli po neúspechu s nádejným liekom na rakovinu.

    Problémy pre farmaceutickú divíziu Merck KGaA

    Akcie nemeckej spoločnosti Merck KGaA klesli v utorok ráno o 8,9 % po tom, čo spoločnosť v pondelok večer oznámila, že zastaví testovanie nádejného lieku na rakovinu hlavy a krku kvôli nedostatočnej účinnosti. Zlyhanie kandidáta na liek xevinapant je posledným v sérii významných neúspechov vo vývoji, čo presunulo pozornosť na dve ďalšie divízie spoločnosti, špecializované chemikálie pre elektronický priemysel a laboratórne vybavenie a zásoby pre biotechnologický sektor. „Toto je ďalší prekvapivý neúspech pre zdravotnícke pipeline spoločnosti. Stále máme radi príbeh Merck, ale uznávame, že spoločnosť bude musieť obnoviť svoju dôveryhodnosť v súvislosti so svojimi vývojovými schopnosťami,“ uviedli analytici Barclays.

    Pre stredne veľkú farmaceutickú jednotku Merck znamenajú zastavené skúšky ďalší významný vývojový neúspech po tom, čo experimentálny liek na sklerózu multiplex (MS) nesplnil hlavný cieľ v očakávaných neskorých fázach skúšok v decembri. Predchádzajúci nádejný liek, experimentálna liečba rakoviny bintrafusp alfa, nedosiahol očakávania v skúške v roku 2021, čo viedlo k ukončeniu aliancie s GSK.

    Napriek týmto neúspechom sa Merck KGaA naďalej zameriava na svoje ďalšie divízie, ktoré zahŕňajú výrobu špecializovaných chemikálií pre elektronický priemysel a laboratórne vybavenie pre biotechnologický sektor. Tieto oblasti majú potenciál poskytnúť stabilný rast a vyrovnať straty z farmaceutickej divízie.

    V súčasnosti má firma trhovú kapitalizáciu 74,2 miliardy USD a jej akcie v tomto roku vzrástli o +11,7 % za posledných 12 mesiacov vzrástli o +4,5 %. V súčasnosti sa akcie firmy obchodujú na úrovni 170,6 USD.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.