More

    Zlato má za zatiaľ za sebou najlepší rok za posledné dve desaťročia. V tomto roku vzrástlo už o 29 % čo prekonáva aj index S&P 500.

    Zlato má za zatiaľ za sebou najlepší rok za posledné dve desaťročia. V tomto roku vzrástlo už o 29 % čo prekonáva aj index S&P 500.

    Zlato ako bezpečný prístav a ochrana proti inflácii

    Zlato zažíva jeden z najlepších rokov vo svojej histórii, pričom jeho cena vzrástla o takmer 30 % od začiatku roka 2024. Tento výrazný nárast je poháňaný viacerými faktormi, vrátane začiatku znižovania úrokových sadzieb v USA a najnovšie aj rastúcim geopolitickým napätím.

    Zlato je tradične považované za dobrú ochranu proti inflácii a bezpečné útočisko pre investorov v časoch neistoty. V roku 2024 sa táto úloha ukázala byť mimoriadne dôležitá, keďže ceny zlata dosiahli nové historické maximá. Jedna unca zlata sa teraz obchoduje za približne 2 665 USD, čo predstavuje úroveň, na ktorej sa udržuje už viac ako týždeň.

    image 26
    Zdroj: Chartr

    Rast ceny zlata o 29 % je výrazne vyšší ako 20 % nárast, ktorý v rovnakom období zaznamenal index S&P 500. Investori sa v období znižovania úrokových sadzieb často uchyľujú k drahým kovom, ktoré im poskytujú ochranu pred možnými inflačnými rizikami a geopolitickými problémami.

    Zlato zostáva na radare mnohých investorov, najmä v kontexte súčasného vývoja na globálnych trhoch. Rastúce geopolitické napätie a kroky centrálnych bánk na znižovanie sadzieb môžu naďalej tlačiť jeho cenu nahor, čo môže z tejto komodity spraviť ešte atraktívnejší cieľ pre tých, ktorí hľadajú bezpečné prístavy.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.