More

    Čínski investori nakúpili akcie firmy Alibaba za 1 miliardu USD, čo vedie k rastu akcií o 4,2 %.

    Čínski investori nakúpili akcie firmy Alibaba za 1 miliardu USD, čo vedie k rastu akcií o 4,2 %.

    Investori investovali miliardu USD do Alibaba

    Alibaba zaznamenala výrazný prílev investícií od pevninských čínskych investorov, ktorí po prvýkrát získali priamy prístup k akciám spoločnosti obchodovaným v Hongkongu. Tento krok spustil veľký nákup akcií cez program Stock Connect, čo viedlo k výraznému rastu ich hodnoty.

    V prvý deň programu čínski investori nakúpili akcie Alibaba v hodnote 1,1 miliardy USD, pričom nákupy cez burzy v Šanghaji a Šen-čene tvorili približne polovicu celkového objemu obchodov s akciami spoločnosti. Akcie Alibaba sa v dôsledku týchto nákupov zvýšili o 4,2 %, čo z nich urobilo jedny z najvýkonnejších akcií na indexe Hang Seng. Podľa odhadov Bloomberg Intelligence by mal tento pozitívny trend pokračovať aj v najbližšom období. Očakáva sa, že čínski investori do akcií Alibaba do konca budúceho roka nasmerujú 20 miliárd USD, čím by získali podiel približne 10 % v spoločnosti.

    Tento výrazný prílev investícií podčiarkuje dôležitosť Stock Connect programu, ktorý umožňuje čínskym investorom obchodovať s akciami hongkonských spoločností. Pre Alibaba to znamená nielen zvýšenú likviditu, ale aj väčší záujem o jej akcie zo strany pevninskej Číny, čo by mohlo ďalej podporiť rast ceny akcií.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.