More

    Americký telekomunikačný podnik Verizon prevezme Frontier Communications za 20 miliárd USD. Akvizícia je zameraná na rozšírenie optickej siete a zvýšenie úspor.

    Americký telekomunikačný podnik Verizon prevezme Frontier Communications za 20 miliárd USD. Akvizícia je zameraná na rozšírenie optickej siete a zvýšenie úspor.

    Verizon očakáva úspory 500 miliónov USD ročne

    Americký telekomunikačný gigant Verizon Communications oznámil plány na akvizíciu svojho menšieho konkurenta Frontier Communications. Celková hodnota transakcie predstavuje 20 miliárd USD. Tento obchod má za cieľ výrazne posilniť vysokorýchlostnú optickú sieť Verizonu v USA a zvýšiť dosah ich služieb. Cena za akciu Frontieru bola stanovená na 38,50 USD, čo predstavuje 43,7 % prémiu oproti poslednej uzatváracej cene zo stredy. Táto akvizícia prinesie Verizonu prístup k väčšiemu počtu zákazníkov a podstatne rozšíri jeho portfólio. Očakáva sa, že k dokončeniu transakcie dôjde v nasledujúcich 18 mesiacoch, po schválení regulačnými orgánmi a akcionármi Frontieru.

    Táto akvizícia prináša Verizonu veľké synergie v oblasti zníženia prevádzkových nákladov. Odhaduje sa, že spoločnosť ušetrí 500 miliónov USD ročne. Tieto úspory budú plynúť zo zefektívnenia prevádzky a lepšieho prístupu k technológiám Frontieru, najväčšieho poskytovateľa čisto optického internetu v USA. Zlúčenie s Frontierom umožní Verizonu efektívnejšie poskytovať optické internetové služby a prinášať vysokorýchlostný internet širšiemu spektru používateľov. Táto synergia bude tiež podporovať inovačné technológie a expanziu na ďalšie trhy.

    Spolu s Frontierom plánuje Verizon výrazne rozšíriť svoju prítomnosť na trhu optických technológií v USA. Spojenie síl oboch spoločností prinesie nové príležitosti v oblasti vysokorýchlostného pripojenia. Táto akvizícia prichádza v čase, keď je dopyt po rýchlom a spoľahlivom internete vyšší než kedykoľvek predtým, a Verizon je pripravený z toho profitovať.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti môžete kúpiť TU.j

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.