More

    Zatiaľ čo spotrebitelia zostávajú lojálni, JD Sports sa obáva promočných tlakov zo strany konkurencie, najmä v USA.

    Zatiaľ čo spotrebitelia zostávajú lojálni, JD Sports sa obáva promočných tlakov zo strany konkurencie, najmä v USA.

    JD Sports plánuje prežiť promočnú búrku

    Britský predajca športového oblečenia JD Sports Fashion oznámil zlepšenie tržieb za druhý kvartál, avšak zostáva opatrný vo svojom výhľade pre zvyšok roka, keďže globálny trh so športovým oblečením pravdepodobne zostane veľmi promočný. Spoločnosť, ktorá predáva značky ako Nike, Adidas, On a HOKA v 38 krajinách, zaznamenala nárast tržieb o 2,4 % po poklese o 0,7 % v prvom kvartáli.

    Akcie JD Sports vyskočili o 5,5 % po aktualizácii trhových výsledkov, no spoločnosť varovala, že globálne makroekonomické prostredie zostáva nestabilné. Napriek tomu manažment potvrdil, že očakáva splnenie svojich ročných cieľov zisku v rámci predchádzajúcich usmernení. Spoločnosť sa pripravuje na ďalšie výzvy, keďže trh so športovou módou čelí spomaleniu a vysokým úrovniam zliav, najmä v USA, kde sa Nike a Adidas snažia znížiť svoje zásoby prostredníctvom zliav.

    Zatiaľ čo Nike varovala v júni, že jej tržby tento rok klesnú, Adidas sa drží o niečo lepšie. Pred výsledkami akcie JD Sports klesli o 23 % tento rok, čo odráža januárové varovanie o zisku a podpriemerný výkon Nike. Spoločnosť však v poslednej dobe čelí špekuláciám o možnej akvizícii, na ktoré odmietla komentovať.

    CEO Regis Schultz uviedol, že dopyt zo strany spotrebiteľov zostáva stabilný, no spoločnosť sa obáva konkurencie a promočných tlakov. JD Sports plánuje, že v zvyšnej časti roka bude promočná aktivita na podobnej úrovni ako v prvej polovici roka. Spoločnosť tiež uviedla, že jej hrubá marža klesla o 10 bázických bodov na 48,3 % počas tohto obdobia.

    Na rôznych trhoch sa firme darilo rôzne. Tržby v Spojenom kráľovstve klesli o 0,8 %, no v Severnej Amerike vzrástli o 5,7 %, v Európe o 3 % a v Ázii a Pacifiku o 0,1 %. Tento obchodný obdobie zahŕňalo Majstrovstvá Európy vo futbale 2024, ktoré priniesli rekordné tržby z predaja replík dresov, a začiatok Olympijských hier v Paríži. Pre fiškálny rok 2024/25 JD Sports predpovedá zisk pred zdanením a úpravami vo výške 955 miliónov GBP.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.