More

    Akcie FuboTV vzrástli o 30 % po zablokovaní nového športového balíka spoločností Disney, Warner Bros. Discovery a Fox.

    Akcie FuboTV vzrástli o 30 % po zablokovaní nového športového balíka spoločností Disney, Warner Bros. Discovery a Fox.

    FuboTV – Súdny spor a apelácia

    Nový balík, nazvaný Venu Sports, mal združiť športové programy týchto troch mediálnych gigantov do jedného predplatného za 42,99 USD mesačne. Sudkyňa Margaret Garnett však rozhodla v prospech FuboTV, ktorá argumentovala, že tento spoločný podnik by mohol znížiť konkurenciu na trhu so športovými prenosmi. FuboTV označila toto rozhodnutie za víťazstvo pre spotrebiteľov, pretože zabezpečuje prístup k rôznym športovým streamingovým službám na konkurenčnom trhu.

    Venu Sports plánuje podať odvolanie proti tomuto rozhodnutiu. Spoločnosti Disney, Warner Bros. Discovery a Fox tvrdia, že ich balík je prokonkurenčnou možnosťou, ktorá má rozšíriť možnosti spotrebiteľov, najmä tých, ktorí nie sú spokojní s existujúcimi predplatnými službami.

    Sudca však na základe argumentov FuboTV zablokoval spustenie tejto služby, čo výrazne posilnilo akcie FuboTV, ktoré vzrástli o 71 % za posledných päť dní. Tento úspech však neznamená koniec súdnych sporov, pretože Venu Sports plánuje pokračovať v boji o svoje miesto na trhu.

    Cena predplatného vo výške 42,99 USD mesačne je vyššia ako u iných streamovacích služieb, a to kvôli vysokým nákladom na získanie práv na živé športové prenosy. Otázkou však zostáva, či spotrebitelia budú ochotní za túto službu platiť, aj keď sa jej podarí získať regulačné schválenie.

    Podľa expertov môže mať Venu problém zaujať skutočných športových fanúšikov, keďže obsah, ktorý ponúka, nebude úplne pokrývať všetky športové udalosti. Jacqueline Corbelli, CEO spoločnosti BrightLine, varuje, že aby Venu uspela, bude musieť skutočne ponúknuť všetko na jednom mieste, čo je momentálne nereálne kvôli tvrdej konkurencii na trhu s vysielacími právami.

    Aj keď by sa Venu podarilo získať schválenie a spustiť svoje služby, už teraz je jasné, že fanúšikovia NFL, NBA, či iných športov by museli stále platiť za ďalšie služby, ako sú Amazon, NBC, CBS alebo Netflix, aby získali prístup k všetkým zápasom. V konečnom dôsledku by mohli spotrebitelia čeliť ďalšiemu zvyšovaniu cien za službu, ktorá by aj tak neponúkala kompletnú športovú ponuku. To zanecháva veľký otáznik nad budúcnosťou Venu Sports v už tak veľmi konkurenčnom prostredí streamovacích služieb.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.