More

    Americký výrobca poľnohospodárskych a stavebných strojov Deere zaznamenal pokles zisku.

    Americký výrobca poľnohospodárskych a stavebných strojov Deere zaznamenal pokles zisku.

    Deere sa vyrovnáva s poklesom dopytu a tržieb

    Podľa zverejnených údajov spoločnosti čistý zisk za tri mesiace do konca júla 2024 klesol o 42 % na 1,73 miliardy USD, čo predstavuje 6,29 USD na akciu, oproti minuloročným výsledkom, keď zisk dosiahol 2,98 miliardy USD. Tento pokles bol menší, ako analytici očakávali, čo spoločnosť pripisuje úspešným nákladovým opatreniam a strategickému prístupu k riadeniu výroby a zásob.

    Deere okrem poklesu zisku zaznamenal aj pokles tržieb o 17 % na 13,15 miliardy USD. Firma sa však rozhodla potvrdiť svoj výhľad na celý rok, v ktorom očakáva čistý zisk približne 7 miliárd USD. Táto prognóza zostáva platná aj napriek očakávanému poklesu príjmov amerických farmárov, čo je dôsledkom zníženia cien agrokomodít, zvýšenia výrobných nákladov a nižšej vládnej podpory.

    CEO John C. May zdôraznil, že v reakcii na slabšie trhové podmienky spoločnosť prijala kroky na zníženie nákladov a strategické zosúladenie výroby s potrebami zákazníkov. V rámci týchto opatrení firma v júni avizovala zrušenie bližšie nešpecifikovaného počtu pracovných miest vo výrobe a zníženie platov zamestnancov. Firma tiež podnikla kroky na lepšie riadenie zásob, aby zabezpečila optimálnu výrobu a minimalizovala dopady slabšieho dopytu na svojich zákazníkov.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.