More

    Monday.com prekonáva očakávania. Akcie stúpajú po silnom druhom kvartáli o 15 %.

    Monday.com prekonáva očakávania. Akcie stúpajú po silnom druhom kvartáli o 15 %.

    Kvartálne výsledky Monday.com

    Spoločnosť Monday.com, ktorá sa špecializuje na projektový softvér, prekonala očakávania analytikov za druhý kvartál roku 2024, čím prispela k rastu ceny svojich akcií. Tržby za druhý kvartál vzrástli medziročne o 34 % na 236,1 milióna USD, čím prekonali odhadovaných 228,8 milióna USD. Upravený zisk na akciu dosiahol 0,94 USD, čo je výrazne nad odhadovanými 0,56 USD, a prispel k zlepšeniu trhovej hodnoty spoločnosti.

    Jedným z kľúčových ukazovateľov úspechu spoločnosti je miera retencie čistého dolára, ktorá dosiahla 110 %, pričom pre zákazníkov s viac než desiatimi používateľmi bola ešte vyššia, 114 %. Miera retencie čistého dolára (Net Dollar Retention, NDR) je metrika, ktorá sa používa na meranie schopnosti spoločnosti udržať a zvýšiť príjmy od existujúcich zákazníkov. Táto metrika je veľmi dôležitá pre softvérové a SaaS (Software as a Service) spoločnosti, ako je Monday.com, pretože ukazuje, ako efektívne dokáže spoločnosť nielen udržať svojich zákazníkov, ale aj zvýšiť ich výdavky na služby spoločnosti. Počet platiacich zákazníkov s ročným opakujúcim sa príjmom (ARR) vyšším ako 50 000 USD vzrástol o 43 % na 2 713. Upravená prevádzková marža dosiahla 16 %, čo predstavuje nárast oproti minuloročným 9 %.

    V druhom kvartáli firma generovala cash flow z prevádzkových aktivít vo výške 55,8 milióna USD, pričom voľný cash flow dosiahol 50,8 milióna USD. Oproti predchádzajúcemu roku to predstavuje mierny nárast, keďže v rovnakom období minulého roka dosiahli tieto ukazovatele hodnoty 47,6 milióna USD a 45,9 milióna USD. Na konci júna mala spoločnosť v hotovosti a ekvivalentoch 1,29 miliardy USD.

    Manažment očakáva, že tržby za tretí kvartál dosiahnu 243 až 247 miliónov USD a upravená prevádzková marža sa bude pohybovať medzi 8 % a 9 %. Pre celý rok 2024 spoločnosť zvýšila svoj odhad tržieb na 956 až 961 miliónov USD, pričom pôvodný odhad bol 942 až 948 miliónov USD. Upravená prevádzková marža za celý rok sa očakáva v rozmedzí 10 % až 11 %, čo je taktiež zlepšenie oproti pôvodne očakávaným 8 % až 9 %.

    Analytici predpovedajú pre akcie Monday.com priemerný ročný cenový cieľ vo výške 265,71 USD, čo predstavuje očakávaný nárast o 17,73 %. Analytici sa zhodujú na optimistických predpovediach, pričom najvyšší cenový cieľ stanovila Wolfe Research na 300,00 USD a najnižší DA Davidson na 230,00 USD. Za posledných 12 mesiacov akcie Monday.com vzrástli o viac než 33 %, čo naznačuje pokračujúci optimizmus investorov.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti si môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.