More

    Vestas, najväčší výrobca veterných turbín, zhoršil celoročný výhľad kvôli vysokým nákladom a slabším tržbám.

    Vestas, najväčší výrobca veterných turbín, zhoršil celoročný výhľad kvôli vysokým nákladom a slabším tržbám.

    Kvartálne výsledky Vestas

    Dánska spoločnosť Vestas, svetový líder vo výrobe veterných turbín, čelí náročnému obdobiu, ktoré ju prinútilo zhoršiť svoj celoročný výhľad. Spoločnosť oznámila, že za druhý štvrťrok zaznamenala stratu a upravila svoje prognózy ziskovej marže a tržieb na celý rok 2024. Tento krok bol spôsobený hlavne vysokými nákladmi v oblasti služieb a nižšími tržbami, než sa pôvodne očakávalo.

    Manažment uviedol, že predbežné výsledky za druhý štvrťrok ukazujú zápornú upravenú prevádzkovú maržu na úrovni 5,6 %, čo je výrazne horšie, než spoločnosť očakávala. Predbežné tržby za toto obdobie dosiahli 3,3 miliardy EUR, čo je tiež pod pôvodným odhadom 3,8 miliardy EUR.

    V dôsledku týchto výsledkov predstavitelia spoločnosti znížili svoju prognózu celoročnej prevádzkovej marže na 4 % až 5 %, pričom pôvodný odhad bol 4 % až 6 %. Spoločnosť tiež očakáva, že jej tržby za rok 2024 dosiahnu úroveň 16,5 až 17,5 miliardy EUR, čo je menej oproti pôvodnému odhadu 16 až 18 miliárd EUR. Tieto zmeny odrážajú ťažkosti, s ktorými sa Vestas momentálne stretáva na trhu s veternými turbínami, a to najmä v dôsledku rastúcich nákladov a náročného podnikateľského prostredia.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti si môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.