More

    Nemecká nadnárodná farmaceutická spoločnosť Bayer výrazne znížila straty a zvýšila tržby. Dôvod? Silný dopyt po nových liekoch.

    Nemecká nadnárodná farmaceutická spoločnosť Bayer výrazne znížila straty a zvýšila tržby. Dôvod? Silný dopyt po nových liekoch.

    Bayer – Výrazný pokles straty

    Bayer, nemecká nadnárodná farmaceutická a agrochemická spoločnosť, zaznamenala v 2. štvrťroku 2024 výrazné zníženie svojej straty a povzbudzujúci nárast tržieb. Čistá strata spoločnosti sa za tri mesiace do konca júna 2024 znížila na 34 miliónov EUR z 1,89 miliardy EUR v rovnakom období predchádzajúceho roka. Tento pozitívny výsledok je spôsobený silným dopytom po nových liekoch na rakovinu a ochorenie obličiek.

    Tržby za 2. štvrťrok vzrástli o 0,9 % na 11,14 miliardy EUR z 11,04 miliardy EUR v predchádzajúcom roku, čím prekonali odhady analytikov, ktorí očakávali pokles na 10,9 miliardy EUR. Manažment zopakoval svoju prognózu na rok 2024 a očakáva, že tržby v agrochemickej divízii sa budú pohybovať v pásme medzi poklesom o 1 % a nárastom o 3 %, pričom marža EBITDA bude medzi 20 % a 22 %.

    Zisk pred úrokmi, zdanením, odpismi a amortizáciou (EBITDA) a pred mimoriadnymi položkami v 2. štvrťroku klesol o 16,5 % na 2,1 miliardy EUR. Pokles zisku bol spôsobený najmä nepriaznivým produktovým mixom a vyššími rezervami na krátkodobý program stimulov pre celú skupinu v rovnakom období predchádzajúceho roka.

    Spoločnosť aktualizovala svoju prognózu pre farmaceutickú divíziu na rast tržieb o 0 až 3 %, z predchádzajúceho poklesu o 4 % až nulový rast. Napriek týmto pozitívnym správam čelí Bayer mnohým problémom, vrátane súdnych sporov v USA pre herbicíd Roundup, ktorý firma zdedila po prevzatí spoločnosti Monsanto v roku 2018. Žalobcovia tvrdia, že produkt spôsobuje rakovinu, zatiaľ čo Bayer trvá na tom, že je bezpečný.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti si môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.