More

    Aktivita v americkom sektore služieb sa v júli vrátila k rastu. K zotaveniu aktivity v oblasti služieb prispel najmä obrat v nových objednávkach.

    Aktivita v americkom sektore služieb sa v júli vrátila k rastu. K zotaveniu aktivity v oblasti služieb prispel najmä obrat v nových objednávkach.

    Aktivita v americkom sektore služieb sa vrátila k rastu

    Aktivita v americkom sektore služieb sa po júnovom prepade na viac než 4-ročné minimum v júli opäť vrátila k rastu. K zotaveniu výrazne prispel obrat v nových objednávkach. Údaje zverejnené Inštitútom pre riadenie zásob (ISM) naznačujú, že americký sektor služieb opäť naberá na sile.

    Index nákupných manažérov (PMI) pre americký sektor služieb dosiahol v júli hodnotu 51,4 bodu, čo je nárast oproti júnovým 48,8 bodu, najnižšej hodnote od apríla 2020. Tento výsledok znamená, že aktivita v sektore služieb sa opäť vrátila k rastu, keďže hranica 50 bodov oddeľuje rast od poklesu. Navyše, výsledok prekonal očakávania analytikov, ktorí predpovedali index na úrovni 51 bodov.

    K zotaveniu prispel najmä obrat v nových objednávkach. Po júnovom prudkom poklese dosiahli nové objednávky v júli výrazný rast, pričom príslušný index stúpol na 52,5 bodu z júnových 47,3 bodu. V reakcii na rast nových objednávok sa výrazne zvýšila aj produkcia. Čiastkový index produkcie dosiahol v júli 54,5 bodu oproti júnovým 49,6 bodu. Situácia sa zlepšila aj v oblasti zamestnanosti v sektore služieb. Čiastkový index zamestnanosti dosiahol hodnotu 51,1 bodu, čo je druhýkrát v tomto roku, keď prekonal 50-bodovú hranicu. V júni pritom zaznamenal hodnotu 46,1 bodu.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie amerických spoločností si môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.