More

    Ford hlási prudký prepad ziskov, akcie klesli o 11 %. Napriek rastu tržieb zaostal Ford za očakávaniami kvôli problémom s kvalitou a rastúcim nákladom.

    Ford hlási prudký prepad ziskov, akcie klesli o 11 %. Napriek rastu tržieb zaostal Ford za očakávaniami  kvôli problémom s kvalitou a rastúcim nákladom.

    Zisk automobilky Ford v 2. kvartáli klesol

    Americká automobilka Ford zaznamenala v druhom štvrťroku pokles zisku, napriek rastu tržieb. Výsledky výrazne zaostali za očakávaniami trhov, čo spôsobilo pokles hodnoty akcií o 11 %. Zisk za druhý kvartál dosiahol 1,83 miliardy USD, čo predstavuje medziročný pokles o 4,5 %. Tržby pritom vzrástli o 6,3 % na 47,8 miliardy USD. Napriek rastu tržieb automobilka čelí pokračujúcim problémom s kvalitou starších modelov, čo sa prejavilo na zvýšených nákladoch spojených so záručnými opravami.

    CFO spoločnosti John Lawler uviedol, že náklady na záručné opravy vzrástli v druhom kvartáli oproti prvým trom mesiacom roka o 800 miliónov USD a v medziročnom porovnaní boli vyššie o 700 miliónov USD. Okrem toho vzrástli náklady spojené s uvádzaním nových produktov na trh.

    Výsledky automobilky za druhý štvrťrok výrazne zaostali za očakávaniami analytikov. Upravený zisk dosiahol 1,9 miliardy USD, čo na akciu predstavuje 47 centov. Analytici však počítali s upraveným ziskom na akciu na úrovni 68 centov. Akcie automobilky po oznámení výsledkov klesli o 11 %, uzavreli na hodnote 13,67 USD za akciu.

    Ford CEO Jim Farley ubezpečil investorov, že jeho plán Ford+ na zvyšovanie profitability automobilky je na správnej ceste. Napriek tomu, že akcie Fordu po oznámení výsledkov klesli, Farley zdôraznil, že spoločnosť dosahuje pokroky v zlepšovaní kvality a znižovaní nákladov. Manažment naďalej verí, že jeho iniciatívy na zlepšenie kvality a uvedenie nových vozidiel na trh prinesú v budúcnosti pozitívne výsledky. Farley uviedol, že napriek súčasným výzvam je Ford lepšou spoločnosťou, než bola pred tromi rokmi, a že jeho plány na ďalší rozvoj sú na správnej ceste.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.Akcie rôznych spoločností si môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.