More

    Morgan Stanley prekonal očakávania trhov v druhom štvrťroku 2024 vďaka lepším výsledkom z obchodovania a investičného bankovníctva.

    Morgan Stanley prekonal očakávania trhov v druhom štvrťroku 2024 vďaka lepším výsledkom z obchodovania a investičného bankovníctva.

    Finančné výsledky Morgan Stanley

    Morgan Stanley oznámila, že jej zisk za druhý štvrťrok vzrástol na 3,08 miliardy USD, čo predstavuje 1,82 USD na akciu. To prekonalo odhady analytikov, ktorí očakávali zisk 1,65 USD na akciu. Celkové tržby banky sa zvýšili o 11,6 % na 15,02 miliardy USD, čím prekonali predpovede analytikov, ktoré boli na úrovni 14,3 miliardy USD.

    Výnosy z obchodovania s akciami vzrástli o 18 % na 3,02 miliardy USD. Výnosy z investičného bankovníctva vzrástli o 51 % na 1,62 miliardy USD, čo predstavuje výrazné zlepšenie oproti minulému roku. Tento nárast výnosov z investičného bankovníctva bol podporený zlepšenou aktivitou na kapitálových trhoch po slabom roku 2023.

    Morgan Stanley ťaží zo svojho Wall Street-centric obchodného modelu. Masívny biznis správy majetku banky profituje z vysokých hodnôt akciového trhu, čo zvyšuje poplatky za správu, ktoré banka inkasuje. Zvýšená aktivita v investičnom bankovníctve tiež poskytuje pozitívny impulz pre banku. Generálny riaditeľ Ted Pick uviedol: „Spoločnosť zaznamenala ďalší silný štvrťrok v zlepšujúcom sa prostredí kapitálových trhov. Pokračujeme v realizácii našej stratégie a zostávame v dobrej pozícii, aby sme našim akcionárom poskytli rast a dlhodobú hodnotu.“

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti si môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.