More

    PepsiCo hlásilo 12 % nárast zisku v 2. štvrťroku 2024, aj keď tržby len mierne stúpli kvôli klesajúcemu dopytu po zvýšení cien.

    PepsiCo hlásilo 12 % nárast zisku v 2. štvrťroku 2024, aj keď tržby len mierne stúpli kvôli klesajúcemu dopytu po zvýšení cien.

    Výsledky PepsiCo za 2. štvrťrok 2024

    Americký výrobca nealkoholických nápojov PepsiCo vo štvrtok oznámil nárast zisku za druhý štvrťrok 2024, ktorý bol vyšší, ako predpovedali analytici. Čistý zisk spoločnosti sa za tri mesiace do konca júna 2024 zvýšil o 12 % na 3,08 miliardy USD (2,84 miliardy eur) alebo 2,23 USD na akciu z 2,75 miliardy USD alebo 1,99 USD na akciu v rovnakom období minulého roka.

    Bez započítania mimoriadnych položiek dosiahol upravený zisk 2,28 USD na akciu, čo prekonalo očakávania analytikov z Wall Street, ktorí predpovedali zisk 2,16 USD na akciu. Tržby spoločnosti za druhý štvrťrok vzrástli o 0,8 % na 22,50 miliardy USD z 22,32 miliardy USD v minulom roku. Napriek tomuto nárastu boli tržby nižšie ako prognóza analytikov, ktorá bola na úrovni 22,59 miliardy USD.

    V posledných dvoch rokoch PepsiCo výrazne zvýšilo ceny kvôli rastúcim nákladom na prísady a obaly. V druhom štvrťroku zvýšilo ceny o 3 % po tom, ako ich v prvom štvrťroku zvýšilo o 5 %. Tieto vyššie ceny však mali negatívny dopad na dopyt. Globálne objemy predaja PepsiCo za osem štvrťrokov klesli. Americkí zákazníci s nižšími príjmami kupujú menej občerstvenia alebo prechádzajú na iné značky.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti si môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.