More

    Nokia posilňuje svoje portfólio produktov pre datacentrá a zvyšuje svoju prítomnosť v USA vďaka obchodu s Infinera za 2,3 miliardy USD.

    Nokia posilňuje svoje portfólio produktov pre datacentrá a zvyšuje svoju prítomnosť v USA vďaka obchodu s Infinera za 2,3 miliardy USD.

    Nokia posilňuje svoje portfólio produktov pre datacentrá

    Nokia súhlasila s kúpou spoločnosti Infinera za 2,3 miliardy USD, čím rozšíri svoje sieťové produkty pre datacentrá a zvýši svoju prítomnosť v USA, čo je potenciálne kľúčový zdroj rastu, pretože boom umelej inteligencie (AI) zvyšuje dopyt po kapacite serverov. „AI v súčasnosti poháňa významné investície do datacentier a jednou z hlavných atraktívnych čŕt tejto akvizície je, že výrazne zvyšuje našu expozíciu voči datacentrám,“ povedal generálny riaditeľ Nokie Pekka Lundmark.

    Infinera sa špecializuje na „komunikácie medzi servermi“ v rámci datacentier, čo je obzvlášť atraktívne, pretože tento segment bude jedným z najrýchlejšie rastúcich v celkovom trhu komunikačných technológií. Transakcia ohodnocuje optického telekomunikačného výrobcu na 6,65 USD za akciu. Aspoň 70 % dohody bude platených v hotovosti, zvyšok bude tvorený americkými depozitnými akciami Nokie. Akcie spoločnosti Infinera stúpli o 20 %, zatiaľ čo akcie Nokie vzrástli o 1,1 %.

    Predaj Nokie a jej konkurenta Ericsson bol zasiahnutý dramatickým poklesom výdavkov na mobilné siete. Tento obchod, najväčší od akvizície Alcatel-Lucent za 10,6 miliardy EUR v roku 2016, pomôže posilniť pevnú sieťovú divíziu spoločnosti, ktorú spoločnosť očakáva, že prinesie oživenie v druhej polovici roka, keď zákazníci zvýšia objednávky na technológiu používanú v cloudovej infraštruktúre.

    Bloomberg Intelligence uvádza, že Ciena a Cisco môžu čeliť tvrdšej konkurencii v segmente prepojenia vysokorýchlostných datacentier od kombinácie Nokia-Infinera. Obchod dáva Nokii vedúce pozície v oblasti vysokorýchlostných optických technológií a zlepšuje jej postavenie voči cloudovým účtom. Manažment firmy tiež oznámil, že francúzska vláda plánuje kúpiť jej jednotku Alcatel Submarine, ktorá má podnikateľskú hodnotu 350 miliónov EUR. Tento predaj umožňuje spoločnosti sústrediť sa a posilniť jednotku sieťovej infraštruktúry.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.