Zlepšenie obchodnej efektivity

Alibaba predstavila novú verziu svojho AI prekladača, nazvaného Marco MT, ktorý má konkurovať produktom ako Google Translate, DeepL a ChatGPT. Tento prekladač podporuje 15 jazykov vrátane angličtiny, čínštiny, nemčiny a francúzštiny. Jeho hlavnou úlohou je pomôcť obchodníkom komunikovať efektívnejšie na medzinárodných trhoch.

Podľa Kaifu Zhanga, viceprezidenta medzinárodnej divízie čínskej firmy cieľom prekladača je zlepšiť podnikateľské výsledky tým, že umožní obchodníkom ľahšie tvoriť obsah, ako sú napríklad produktové stránky, vo viacerých jazykoch. Prekladač využíva pokročilú technológiu umelej inteligencie, ktorá lepšie chápe špecifiká a kultúrne rozdiely medzi rôznymi jazykmi, čím zabezpečí presnejší preklad.

Tento nástroj používa už viac ako 500 000 používateľov z radov obchodníkov na preklad miliónov produktových popisov, čo Alibaba považuje za veľký úspech, najmä v Európe a Amerike. Manažment očakáva, že nový nástroj pomôže obchodníkom zlepšiť predaj, hlavne počas veľkých nákupných sviatkov, ako je napríklad každoročný festival Double 11.

Alibaba nie je jedinou čínskou spoločnosťou, ktorá expanduje do zahraničia. Firmy ako PDD Holdings (Temu), Shein a ByteDance (TikTok) tiež hľadajú nové trhy po celom svete. Alibaba uvádza, že obchodníci použili jeho AI prekladač už pri viac ako 100 miliónoch produktových záznamov, pričom cena za službu závisí od množstva preloženého textu.

Medzinárodná divízia firmy, ktorá zahŕňa platformy ako AliExpress a Lazada, rýchlo rastie a jej príjmy stúpli o 32 % v druhom štvrťroku 2024, čo kontrastuje s miernym poklesom na domácom čínskom trhu. Firma tiež rozširuje svoje pôsobenie do nových regiónov, napríklad v Singapure, kde zaviedla anglickú verziu svojej aplikácie Taobao. Prekladač Marco MT je tak ďalším krokom Alibaby v podpore medzinárodných obchodníkov, ktorí sa snažia rozšíriť svoje podnikanie na globálnej úrovni.

Akcie Alibaba


Akcie firmy za posledných 12 mesiacov vzrástli o +21,7 % a v súčasnosti sa obchodujú na hodnote 102,8 USD. Pri tejto cene sa akcie firmy obchodujú za 26 násobok zisku na akciu (P/E), 10,4 očakávaného zisku na akciu (Forward P/E) a 10,4 násobok EV/EBITDA. Trhová kapitalizácia spoločnosti je 248,8 miliardy USD. Súčasný dividendový výnos predstavuje 0,99 %.


Ďalšie novinky zo sveta investovania
Akcie spoločnosti môžete kúpiť TU.

Upozorňujeme:

- CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
- 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
- Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.

etoro
ZDROJBloomberg, FinanceYahoo
Predchádzajúci článokLVMH s prvým poklesom tržieb od pandémie Covid-19
Ďalší článokRopa padá: Strach z útoku na iránske ropné plošiny ustupuje
Patrik pracuje ako analytik a tiež redaktor investičného portálu akcie.sk. Špecializuje sa najmä na makroekonómiu a akciové trhy. Jeho cieľom je zvýšiť investičnú gramotnosť na Slovensku a približovať odborné témy ľudským jazykom.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno