More

    S podporou vlády USA plánuje EVgo vybudovať 7 500 nových rýchlonabíjacích miest. Akcie firmy vzrástli o viac ako 60%.

    S podporou vlády USA plánuje EVgo vybudovať 7 500 nových rýchlonabíjacích miest. Akcie firmy vzrástli o viac ako 60%.

    Prečo EVgo zaujalo investorov?

    Tento krok je súčasťou širšej stratégie vlády USA na podporu výstavby 500 000 nabíjacích staníc do roku 2030. Bidenova administratíva sa zameriava na to, aby elektromobily boli dostupnejšie a pre ich používateľov bola infraštruktúra oveľa pohodlnejšia a cenovo dostupnejšia. Dostupnosť nízkonákladového financovania je kľúčová pre rozvoj nabíjacej infraštruktúry v celej krajine, pretože nabíjacie zariadenia v USA sú podstatne drahšie než v iných regiónoch sveta.

    Spoločnosť EVgo plánuje vďaka získaným prostriedkom vybudovať približne 7 500 nových rýchlonabíjacích miest v rôznych amerických štátoch, ako sú Kalifornia, Arizona či Florida. Tento projekt má obrovský potenciál na zvýšenie adopcie elektrických vozidiel a taktiež na zníženie nákladov na inštaláciu nabíjacích staníc pre prevádzkovateľov.

    Získanie pôžičky a vládnej podpory pre rozvoj infraštruktúry pomohlo akciám EVgo dosiahnuť historický intradenný nárast o 64%, čo predstavuje najväčší nárast za posledné tri roky. Tento úspech si všimli aj investičné firmy, pričom JPMorgan zvýšil hodnotenie akcií EVgo z „neutral“ na „overweight“, čo indikuje silný rastový potenciál spoločnosti.

    EVgo sa tiež teší pozitívnej pozornosti vďaka svojim partnerstvám s veľkými hráčmi na trhu. Nedávno napríklad nadviazala spoluprácu s General Motors na vybudovanie ďalších 400 rýchlonabíjacích miest po celých Spojených štátoch. V súčasnosti EVgo prevádzkuje takmer 1 000 rýchlonabíjacích staníc, čo ju radí medzi popredných poskytovateľov nabíjacej infraštruktúry v USA.

    Tento projekt môže výrazne zmeniť trh s elektromobilmi v Spojených štátoch. Zatiaľ čo veľké automobilky investujú miliardy do výroby elektrických vozidiel, dostupnosť rýchlonabíjacích miest bude rozhodujúca pre rozšírenie týchto vozidiel medzi širokú verejnosť. V súčasnosti je výstavba týchto staníc finančne náročná, preto vládne financovanie môže znamenať prelomový bod pre celé odvetvie.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.