More

    Výrobca luxusných áut Aston Martin varuje pred poklesom ziskov. Akcie padajú o 25 %. Problémy v Číne a slabé dodávky.

    Výrobca luxusných áut Aston Martin varuje pred poklesom ziskov. Akcie padajú o 25 %. Problémy v Číne a slabé dodávky.

    Aston Martin – pokles ziskovosti a slabý dopyt

    Aston Martin varoval investorov, že znižuje svoju prognózu ziskovosti na celý rok a očakáva, že objemy dodávok klesnú kvôli narušeniam v dodávateľskom reťazci a slabému dopytu na kľúčovom čínskom trhu. Tento britský výrobca luxusných vozidiel sa pridal k ďalším veľkým automobilkám ako Volkswagen, Mercedes-Benz, BMW a Stellantis, ktoré nedávno revidovali svoje výhľady smerom nadol v dôsledku náročného prostredia v automobilovom priemysle.

    Aston Martin oznámil, že teraz očakáva upravenú EBITDA maržu na úrovni „vysokých tínedžerských percent“. Predtým automobilka predpokladala maržu v nízkych 20 %. Automobilka tiež oznámila, že objemy veľkoobchodných dodávok za celý rok poklesnú, zatiaľ čo pôvodne očakávala rast.

    Kvôli týmto problémom bude firma v druhej polovici roka naďalej produkovať negatívny free cash flow, hoci v menšom rozsahu než v prvej polovici. Spoločnosť pôvodne predpokladala, že v druhej polovici roka začne generovať pozitívny voľný cash flow. Akcie Aston Martin zaznamenali v pondelkovom obchodovaní v Európe prepad o 8,5 %.

    Problémy dodávateľského reťazca a slabý dopyt v Číne

    Automobilka zdôraznila, že klesajúce objemy dodávok sú spôsobené oneskorenými dodávkami komponentov od niekoľkých dodávateľov. To spôsobuje, že vozidlá sú dokončované a dodávané pomalšie. Okrem toho dopyt na najväčšom svetovom automobilovom trhu, v Číne, naďalej stagnuje, čo prispieva k poklesu objemov.

    Aston Martin očakáva, že za tretí štvrťrok nedosiahne očakávané objemy ani úpravenú EBITDA, ktoré analytici predpokladali na úrovni 1 762 jednotiek a EBITDA vo výške 97,7 milióna USD. Automobilka plánuje zverejniť kvartálne výsledky 30. októbra, pričom to bude prvá správa od nástupu nového CEO Adriana Hallmarka.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti si môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.