More

    Čínske akcie padajú na päťročné minimá: Ekonomický zázrak Číny slabne. Problémom je kríza v realitnom sektore a rastúce geopolitické napätie.

    Čínske akcie padajú na päťročné minimá: Ekonomický zázrak Číny slabne. Problémom je kríza v realitnom sektore a rastúce geopolitické napätie.

    Čínske akcie padajú

    Čínske akciové trhy klesajú na svoje päťročné minimá, keď investori postupne strácajú dôveru v oživenie čínskej ekonomiky. Hlavný referenčný index CSI 300 zaznamenal prudký prepad, čo odzrkadľuje pretrvávajúce problémy v realitnom sektore a rastúce geopolitické napätie.

    Kríza v čínskom realitnom sektore negatívne ovplyvňuje spotrebiteľské výdavky a celkový hospodársky rast. Realitné spoločnosti čelia vážnym finančným problémom, čo znižuje dopyt po nehnuteľnostiach a tlmí ekonomickú aktivitu. K tomu sa pridáva rastúce geopolitické napätie s USA, ktoré sa po poslednej prezidentskej debate ešte viac vyostruje.

    Čínska vláda sa snaží podporiť trhy prostredníctvom štátnych intervencií a prísnejších regulácií. Napriek tomu, že tieto opatrenia priniesli krátkodobé oživenie, optimizmus investorov sa rýchlo vytratil. Augustové dáta navyše ukázali ďalšie zhoršenie, keď priemyselná aktivita klesla štvrtý mesiac po sebe a inflácia dosiahla svoje najnižšie úrovne od roku 2021, blížiac sa k deflácii. Podľa analytikov je jedným z možných riešení masívne zvýšenie likvidity prostredníctvom monetárnych opatrení, podobne ako pri kvantitatívnom uvoľňovaní.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie čínskych spoločností môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.