More

    Zlato prepisuje rekordy, keď investori očakávajú zníženie sadzieb Fedu a hodnota dolára klesá. Cena zlata je 2589,64 USD za trojskú uncu.

    Zlato prepisuje rekordy, keď investori očakávajú zníženie sadzieb Fedu a hodnota dolára klesá. Cena zlata je 2589,64 USD za trojskú uncu.

    Prečo zlato láme rekordy?

    Cena zlata zaznamenala v pondelok nový rekord, keď sa jeho spotová cena na londýnskej burze vyšplhala na 2589,64 USD za trojskú uncu. V prepočte na eurá dosiahla taktiež historickú hodnotu 2334,80 EUR za uncu. Tento rast je priamym dôsledkom očakávaného poklesu úrokových sadzieb zo strany americkej centrálnej banky (Fed).

    Hlavným dôvodom rastu ceny zlata je očakávanie poklesu úrokových sadzieb v USA. Sadzby Fedu zohrávajú kľúčovú úlohu pri formovaní globálnych trhov. Investori očakávajú, že Fed už v stredu oznámi prvé zníženie sadzieb od obdobia vysokej inflácie, čo vedie k zníženiu hodnoty dolára. O tejto téme sme Vás informovali aj v našom najnovšom podcaste:

    Keďže zlato sa obchoduje v dolároch, oslabenie americkej meny robí tento drahý kov lacnejším pre krajiny s inými menami, čím sa zvyšuje dopyt po zlate a jeho cena na svetovom trhu. Pokles dolára tak podporuje rast hodnoty zlata, pretože investori považujú zlato za bezpečný prístav počas neistoty na trhoch.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.