More

    Index S&P 500 v prvom septembrovom týždni vymazal 2,2 bilióna trhovej kapitalizácie. Bol to najhorší týždeň od marca 2023.

    Index S&P 500 v prvom septembrovom týždni vymazal 2,2 bilióna trhovej kapitalizácie. Bol to najhorší týždeň od marca 2023.

    S&P 500 zaznamenal najhorší týždeň od marca

    Americké akciové trhy zažili veľký výpredaj, pričom všetky tri hlavné akciové indexy v USA zaznamenali výrazné straty. Index S&P 500 zaznamenal najhorší týždeň od marca 2023, keď v piatok klesol o 1,73 % a uzavrel na hodnote 5408,42 bodu. Technologický Nasdaq Composite klesol ešte viac, a to o 2,55 % na 16 690,83 bodu, čo znamená, že je viac ako 10 % pod svojou rekordnou zatváracou hodnotou. Index S&P 500 v prvom septembrovom týždni vymazal 2,2 bilióna trhovej kapitalizácie.

    image 13

    Dow Jones Industrial Average zaznamenal pokles o 1,01 % a ukončil obchodovanie na hodnote 40 345,41 bodu. Tento výpredaj bol spôsobený najmä slabými údajmi z amerického trhu práce, ktoré vyvolali obavy o zdravie ekonomiky USA. Investori sa pritom zbavovali najmä technologických akcií, ktoré majú vysoké valuácie. O výpredaji na akciových trhoch sme Vás informovali aj v našom najnovšom diely podcastu v ktorom sa venujeme o tých najdôležitejších veciach na finančných trhoch:

    Technologické akcie prudko klesajú

    Akcie Amazonu klesli o 3,7 %, Alphabetu o 4 % a Meta Platforms stratili viac ako 3 %. Výrazné straty zaznamenali aj výrobcovia čipov – akcie Broadcomu klesli o 10 %, zatiaľ čo Nvidia a AMD stratili každá približne 4 %. Polovodičový ETF VanEck Semiconductor klesol o 4 % a zaznamenal najhorší týždeň od marca 2020.

    Všetky tri americké akciové indexy majú za sebou zlý týždeň. S&P 500 klesol o 4,3 %, čo predstavuje jeho najhorší týždeň od marca 2023. Nasdaq Composite padol o 5,8 %, čo bol jeho najhorší výsledok od roku 2022. Dow Jones stratil 2,9 %. Podľa analytikov boli hlavnými dôvodmi poklesu obavy o stabilitu americkej ekonomiky a slabé ekonomické dáta.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie amerických spoločností si môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.