More

    Technologická spoločnosť Samsara prekonala očakávania Wall Street, keď za druhý kvartál dosiahla zisk a tržby nad odhadmi.

    Technologická spoločnosť Samsara prekonala očakávania Wall Street, keď za druhý kvartál dosiahla zisk a tržby nad odhadmi.

    Samsara – Silný rast predplatných a stabilný výhľad

    Samsara, technologická spoločnosť so sídlom v San Franciscu, ktorá sa zameriava na senzory a cloudové platformy pre správu vozových parkov a priemyselných operácií, zverejnila svoje finančné výsledky za druhý kvartál. Výsledky prekonali očakávania analytikov, keď spoločnosť dosiahla zisk 5 centov na akciu (upravené o jednorazové položky) oproti 1-centovému zisku z predchádzajúceho roka. Tržby vzrástli o 37 % a dosiahli 300 miliónov USD. Akcie spoločnosti Samsara po zverejnení výsledkov vzrástli o 4,7 % v rozšírenom obchodovaní na hodnotu 40,60 USD.

    Analytici očakávali, že Samsara dosiahne zisk 1 cent na akciu pri tržbách 289,5 milióna USD, takže spoločnosť tieto predpovede výrazne prekonala. Ďalším dôležitým ukazovateľom bol rast ročných tržieb z predplatného, ktoré stúpli o 36 % na 1,26 miliardy USD, čo je mierne nad očakávania vo výške 1,25 miliardy USD.

    Pre aktuálny kvartál končiaci v októbri spoločnosť očakáva tržby vo výške 310 miliónov USD, čo je v súlade s odhadmi analytikov, ktorí predpokladali 309 miliónov USD. CEO spoločnosti, Sanjit Biswas, označil druhý kvartál za ďalší silný kvartál s udržateľným rastom a efektivitou.

    Stabilný cash flow a rast predaja

    Samsara dosiahla tiež pozitívny free cash flow vo výške 13,13 milióna USD, čo predstavuje maržu 4,4 %. Tento výsledok je zlepšením oproti minulému roku, kedy bola marža 2,2 %. Analytici očakávajú, že spoločnosť bude v najbližšom roku pokračovať v zlepšovaní svojej schopnosti generovať cash flow, pričom sa očakáva zvýšenie marže na 7,4 %. Z dlhodobého hľadiska sa tržby Samsary zvyšujú v priemere o 49 % ročne za posledné tri roky, čo potvrdzuje, že spoločnosť dokáže efektívne rásť v konkurenčnom prostredí.

    Samsara profituje z rastúceho dopytu po cloudových platformách a analytike dát. Moderné podniky generujú obrovské množstvo dát, ktoré sú často uložené v nekompatibilných formátoch. To vytvára dopyt po riešeniach, aké ponúka práve Samsara, ktorá zefektívňuje analýzu týchto dát a pomáha optimalizovať prevádzkové procesy. Firma je zároveň jednou z mála verejných spoločností, kde je členom predstavenstva Marc Andreessen, čo pridáva dôveru investorov v jej budúci vývoj.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.