More

    Módny dom Dolce & Gabbana zaznamenal prevádzkovú stratu 13 miliónov EUR za obchodný rok 2023/2024. Tržby však stúpli o 17 %, najmä vďaka kozmetickej divízii.

    Módny dom Dolce & Gabbana zaznamenal prevádzkovú stratu 13 miliónov EUR za obchodný rok 2023/2024. Tržby však stúpli o 17 %, najmä vďaka kozmetickej divízii.

    Dolce & Gabbana – Rast tržieb aj napriek stratám

    Taliansky módny dom Dolce & Gabbana čelil v minulom obchodnom roku výraznému prehĺbeniu straty. Podľa najnovších údajov spoločnosť za obchodný rok 2023/2024, ktorý sa skončil v marci, vykázala prevádzkovú stratu 13 miliónov EUR. V porovnaní s predchádzajúcim rokom, kedy strata dosiahla 1 milión EUR, ide o významný pokles. Hlavným dôvodom prehĺbenia straty sú zvýšené investície do rozširovania siete obchodov a náklady spojené s internalizáciou kozmetického biznisu, ktorý značka prevzala pod svoju kontrolu v roku 2022.

    Napriek prehĺbeniu straty Dolce & Gabbana zaznamenala pozitívny trend v oblasti tržieb. Vďaka novým iniciatívam, vrátane rozvoja vlastnej kozmetickej divízie, vzrástli tržby o 17 % a dosiahli 1,87 miliardy EUR . Internalizácia kozmetického segmentu prispela k tomuto rastu, čo naznačuje, že investície do tohto biznisu sa začínajú vyplácať.

    Európa na čele, USA klesajú

    Z geografického hľadiska si Európa udržala dominantné postavenie a zaznamenala rast tržieb o 6 %. Európa predstavuje približne 50 % celkových tržieb Dolce & Gabbana. Naopak, v ostatných regiónoch sa tržby znížili, pričom najväčší pokles prišiel z USA, kde sa tržby prepadli až o 13 %. Tento pokles bol spôsobený kombináciou ekonomických faktorov a nižšieho dopytu po luxusných produktoch. Módny dom Dolce & Gabbana čelí výzvam, no jeho úspech v kozmetickom segmente ukazuje, že značka má potenciál na ďalší rast, najmä ak sa jej podarí efektívne investovať do rozšírenia svojho portfólia.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.