More

    Čínsky technologický gigant Baidu stabilizoval svoje tržby, no čelí výzvam v sektore reklamy a konkurencii zo strany Tencentu a ByteDance.

    Čínsky technologický gigant Baidu stabilizoval svoje tržby, no čelí výzvam v sektore reklamy a konkurencii zo strany Tencentu a ByteDance.

    Baidu zvyšuje zisk o 5 %

    Čínsky internetový gigant Baidu, známy aj ako „čínsky Google“, oznámil, že jeho tržby v druhom štvrťroku 2024 dosiahli 4,28 miliardy EUR, čo je len mierne menej ako v rovnakom období pred rokom. Napriek stabilným tržbám sa firma musí vyrovnávať s neistotou čínskej ekonomiky, ktorá ovplyvňuje spotrebiteľské správanie a výdavky na reklamu, od ktorej je Baidu výrazne závislé.

    Napriek týmto výzvam zaznamenala spoločnosť v druhom štvrťroku nárast čistého zisku o 5 %. Baidu, patrí medzi lídrov v oblasti umelej inteligencie v Číne. Ich chatbot Ernie slúži ako miestna alternatíva k ChatGPT, ktorý je v krajine zablokovaný. Okrem toho firma posilňuje svoje postavenie v oblasti autonómneho riadenia, kde prevádzkuje flotily taxíkov bez vodiča v niektorých mestách vrátane Pekingu.

    Firma čelí silnej konkurencii zo strany ďalších čínskych technologických gigantov, ako sú Tencent, prevádzkovateľ aplikácie WeChat, a ByteDance, tvorca TikToku a jeho lokálnej verzie Douyin. V snahe diverzifikovať svoje príjmy a získať strategickú výhodu sa Baidu zameriava aj na lukratívny sektor živého vysielania. Avšak, v januári 2024 spoločnosť upustila od plánovanej investície vo výške 3,24 miliardy EUR do video platformy YY Live, čiastočne kvôli neschopnosti získať vládny súhlas. Baidu sa tak snaží vyrovnať s náročnými podmienkami na trhu a zároveň rozvíjať nové technológie, ktoré by im umožnili udržať si konkurenčnú výhodu v dynamicky sa meniacom čínskom technologickom sektore.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.