More

    Shein žaluje Temu za krádež obchodného tajomstva a porušovanie autorských práv. Ide o ďalšiu vlnu súdnych sporov medzi dvoma čínskymi e-shopmi.

    Shein žaluje Temu za krádež obchodného tajomstva a porušovanie autorských práv. Ide o ďalšiu vlnu súdnych sporov medzi dvoma čínskymi e-shopmi.

    Shein vs Temu

    Shein, jeden z najväčších hráčov v oblasti rýchlej módy, podal žalobu proti svojmu konkurentovi Temu na federálnom súde vo Washingtone. V žalobe Shein tvrdí, že Temu kradne jeho dizajny, porušuje duševné vlastníctvo a podvodne buduje svoje impérium prostredníctvom falšovania a krádeže obchodného tajomstva.

    Podľa predstaviteľov Sheinu Temu stráca peniaze pri každom predaji a snaží sa tieto straty kompenzovať tým, že podporuje svojich predajcov, aby kradli dizajny iných značiek a predávali falzifikáty. Shein dokonca tvrdí, že jeden zo zamestnancov Temu ukradol obchodné tajomstvá, ktoré obsahovali zoznam najpredávanejších produktov Shein a interné cenové informácie, čo malo pomôcť Temu v konkurenčnom boji.

    V žalobe sa ďalej uvádza, že Temu sa snaží imitovať Shein nielen tým, že kopíruje jeho produkty, ale aj tým, že používa takmer identické propagačné obrázky na svojej webovej stránke a v mobilnej aplikácii. Temu údajne dokonca predstiera, že je Shein na sociálnych médiách, aby zmiatol zákazníkov a presmeroval ich na svoju platformu.

    Nie je to prvýkrát, čo sa tieto dve spoločnosti stretli na súde. Minulý rok Temu žalovalo Shein za porušovanie autorských práv a obvinilo ho z „mafiánskeho“ zastrašovania dodávateľov, aby uzatvárali výhradné zmluvy. Teraz Shein tvrdí, že Temu využíva všetky prostriedky, vrátane klamlivých reklám a manipulácie na sociálnych médiách, aby prilákalo zákazníkov. V žalobe Shein uvádza viac ako tucet príkladov oblečenia a dizajnov, ktoré Temu údajne kopírovalo, a žiada súd, aby zakázal Temu používať dôverné informácie Shein.

    Shein aj Temu si takto vymieňajú žaloby a obvinenia, pričom obe spoločnosti sú kritizované za svoje praktiky v oblasti pracovných podmienok a úzke napojenie na čínsku vládu. Táto bitka o trh s ultra lacnou módou sa zďaleka nekončí a bude zaujímavé sledovať, ako súdne spory ovplyvnia ich budúci rast a reputáciu.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.