More

    Lowe’s, jeden z najväčších predajcov domácich potrieb v USA, hlási pokles zisku a tržieb, zhoršuje prognózy na celý rok.

    Lowe’s, jeden z najväčších predajcov domácich potrieb v USA, hlási pokles zisku a tržieb, zhoršuje prognózy na celý rok.

    Tržby Lowe’s klesajú o miliardy

    Lowe’s, známy predajca domácich potrieb, zažil v druhom štvrťroku 2024 pokles v kľúčových ukazovateľoch. Zisk spoločnosti dosiahol 2,38 miliardy USD, čo na akciu predstavuje 4,17 USD, avšak je to menej ako 2,67 miliardy USD za rovnaké obdobie minulého roka. Aj napriek poklesu však upravený zisk na akciu vo výške 4,10 USD prekonal očakávania analytikov, ktorí predpovedali 3,97 USD. Tržby spoločnosti za 2. kvartál dosiahli 23,59 miliardy USD, čo znamená medziročný pokles o 5,5 %. Porovnateľné tržby z obchodov otvorených viac než rok klesli o 5,1 %, čím spoločnosť zaostala za očakávaniami trhu, ktorý predpokladal pokles o 4,1 %.

    Hlavným dôvodom slabších výsledkov je pretrvávajúci tlak z vysokých úrokových sadzieb, ktoré spôsobujú vyššie náklady na hypotéky. To ovplyvňuje dopyt po nových domoch a znižuje záujem o produkty pre domy a záhrady. Podobné problémy zažíva aj väčší konkurent Lowe’s, Home Depot.

    Kvôli slabším výsledkom Lowe’s znížil svoj odhad zisku a tržieb na celý rok. Spoločnosť teraz očakáva, že upravený zisk na akciu za rok 2024 bude v rozmedzí 11,70 až 11,90 USD, pričom pôvodná predpoveď bola 12 až 12,30 USD. Čo sa týka porovnateľných tržieb, spoločnosť predpovedá pokles o 3,5 až 4 %, zatiaľ čo pôvodne očakávala miernejší pokles v rozmedzí 2 až 3 %. Tieto zhoršené vyhliadky odrážajú pretrvávajúce výzvy, ktorým Lowe’s a celý sektor čelí.

    Lowe’s nie je jediná firma v sektore domácich potrieb, ktorá bojuje s výzvami. Home Depot taktiež vykázal slabšie výsledky, čo naznačuje, že celý sektor je pod tlakom rastúcich nákladov na bývanie. Tento trend bude pravdepodobne pokračovať, pokiaľ nedôjde k zlepšeniu makroekonomických podmienok, najmä v oblasti úrokových sadzieb a dopytu po bývaní.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.