More

    Čínsky výrobca elektrických vozidiel XPeng výrazne znížil stratu a zvýšil tržby, aj napriek cenovej vojne.

    Čínsky výrobca elektrických vozidiel XPeng výrazne znížil stratu a zvýšil tržby, aj napriek cenovej vojne.

    XPeng znižuje stratu o miliardy

    Spoločnosť XPeng je jedným z hlavných hráčov na čínskom trhu s elektromobilmi popri značkách BYD a Nio. Napriek tomu, že trh čelí silnej cenovej vojne medzi výrobcami elektrických áut, firme sa podarilo dosiahnuť významné zlepšenie svojich finančných výsledkov. Podnik, ktorý bol založený v roku 2014, sa zaradil medzi nové automobilové spoločnosti v Číne, ktoré sa zameriavajú na elektrické vozidlá.

    V 2. štvrťroku 2024 sa spoločnosti podarilo znížiť svoju čistú stratu na 179,2 milióna USD, čo je výrazné zlepšenie oproti minuloročnej strate vo výške 392 miliónov USD. Okrem toho výrobca elektromobilov zaznamenal výrazný nárast tržieb o 1,14 miliardy USD, čo predstavuje výrazný nárast oproti 708 miliónom USD v rovnakom období minulého roka. Tento rast tržieb je pozitívnym signálom, najmä v kontexte aktuálnych výziev na trhu.

    XPeng tiež výrazne zvýšil počet dodaných vozidiel. V sledovanom období bolo dodaných 30 207 vozidiel, čo predstavuje nárast o 30,5 % oproti 23 205 vozidlám dodaným v rovnakom období minulého roka. Pri pohľade do budúcnosti má spoločnosť XPeng ambiciózne plány. Očakáva tržby v 3. štvrťroku v rozmedzí 1,27 až 1,37 miliardy USD a plánuje dodať 41 000 až 45 000 vozidiel.

    Tento optimistický výhľad naznačuje, že spoločnosť si verí aj napriek konkurencii a cenovým tlakom na najväčšom automobilovom trhu na svete. XPeng je tak ďalším príkladom čínskej automobilovej spoločnosti, ktorá dokazuje svoju schopnosť konkurovať v dynamickom prostredí elektromobilov.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.