More

    Nemecký gigant Bayer zaznamenal prudký nárast akcii. Triumfuje v súdnej bitke o Roundup.

    Nemecký gigant Bayer zaznamenal prudký nárast akcii. Triumfuje v súdnej bitke o Roundup.

    Bayer dosiahol právne víťazstvo: Akcie stúpajú o 13 %

    Akcie nemeckej farmaceutickej a biotechnologickej spoločnosti Bayer prudko stúpli o takmer 13 % po tom, čo spoločnosť zvíťazila v súdnom spore v USA týkajúcom sa jej známeho herbicídu Roundup. K tomuto rastu došlo po tom, čo Bayer uspel v právnej bitke o obmedzenie zodpovednosti za obvinenia, že jeho výrobok spôsobuje rakovinu.

    Akcie Bayeru sa momentálne pohybujú na úrovni 29,67 EUR, čo predstavuje nárast o 12,38 %. Tento pozitívny vývoj je výsledkom rozhodnutia odvolacieho súdu v USA, ktorý rozhodol v prospech firmy v prípade, kde sa tvrdilo, že jeho dcérska spoločnosť Monsanto porušila zákon tým, že neuviedla varovanie pred rakovinou na etikete Roundupu.

    Súd dospel k záveru, že federálny zákon upravujúci označovanie pesticídov má prednosť pred zákonmi štátu Pennsylvania, kde bol prípad podaný. Bayer reagoval, že je s rozhodnutím spokojný, a zopakoval svoje tvrdenie, že Roundup a jeho aktívna zložka glyphosate sú bezpečné. Spoločnosť naďalej plne stojí za touto značkou.

    Kúpa spoločnosti Monsanto v hodnote 57 miliárd EUR v júni 2018 priniesla Bayeru nielen významný rast v poľnohospodárskom sektore, ale aj množstvo právnych problémov. Za posledných 12 mesiacov akcie Bayeru klesli o 49 % v dôsledku miliardových pokút súvisiacich s obvineniami o škodlivosti Roundupu.

    Aj keď predaj Roundupu pre domáce použitie bol spoločnosťou Bayer postupne ukončený, tento herbicíd je naďalej jedným z najpoužívanejších výrobkov v USA. Právne víťazstvo by mohlo pomôcť spoločnosti stabilizovať svoje postavenie na trhu a znížiť potenciálne ďalšie finančné riziká.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.