More

    Britská ekonomika pokračovala v raste, ale jún priniesol stagnáciu. Sektor služieb ostal najsilnejším hnacím motorom rastu.

    Britská ekonomika pokračovala v raste, ale jún priniesol stagnáciu. Sektor služieb ostal najsilnejším hnacím motorom rastu.

    Britská ekonomika pokračovala v raste

    Britská ekonomika zaznamenala rast aj v druhom štvrťroku 2024, hoci sa tempo mierne spomalilo oproti predchádzajúcim mesiacom. Napriek tomu, že sektor služieb ostal najsilnejším hnacím motorom rastu, jún priniesol stagnáciu, ktorú vyrovnali zlepšenia vo výrobnom odvetví.

    Podľa najnovších údajov britského štatistického úradu ONS, ekonomika Spojeného kráľovstva vzrástla v druhom štvrťroku o 0,6 % v porovnaní s predchádzajúcimi tromi mesiacmi. Tento rast nasledoval po mierne vyššom 0,7 % raste v prvom štvrťroku. Motorom rastu bol predovšetkým sektor služieb, v ktorom sa darilo vedeckému výskumu, IT priemyslu a právnym službám.

    Liz McKeownová, riaditeľka ekonomickej štatistiky ONS, uviedla, že napriek poklesu v niektorých oblastiach, celková výkonnosť ekonomiky zostáva stabilná. V medziročnom porovnaní vzrástol hrubý domáci produkt (HDP) Spojeného kráľovstva v druhom štvrťroku o 0,9 %.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie rôznych spoločností si môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.