More

    RWE, najväčší výrobca elektriny v Nemecku, hlási pokles zisku za 1. polrok, obnoviteľné zdroje však priniesli rekordné zisky.

    RWE, najväčší výrobca elektriny v Nemecku, hlási pokles zisku za 1. polrok, obnoviteľné zdroje však priniesli rekordné zisky.

    RWE hlási pokles zisku

    Energetická spoločnosť RWE, najväčší výrobca elektriny v Nemecku, zaznamenala v 1. polroku 2024 pokles zisku. Hoci upravený čistý zisk klesol o 43 % na 1,36 miliardy EUR, prekonal prognózované hodnoty 1,28 miliardy EUR. Firme sa podarilo dosiahnuť tento výsledok vďaka rekordným ziskom z obnoviteľných zdrojov energie.

    Upravený zisk pred úrokmi, zdanením, odpismi a amortizáciou (EBITDA) klesol o 30 % na 2,9 miliardy EUR, čo taktiež prekonalo očakávania analytikov, ktorí predpovedali 2,8 miliardy EUR. V segmente obnoviteľnej energie zaznamenala RWE nárast zisku na 828 miliónov EUR, oproti 730 miliónom EUR v predchádzajúcom roku, najmä vďaka priaznivým poveternostným podmienkam a spusteniu nových veterných a solárnych kapacít.

    45 % z celkovej výroby elektriny skupiny RWE pochádzalo z obnoviteľných zdrojov, čo je dôležitý krok v jej stratégii dekarbonizácie. Spoločnosť potvrdila svoj výhľad na rok 2024, pričom očakáva, že upravená EBITDA dosiahne spodnú hranicu cieľového rozpätia 5,2 až 5,8 miliardy EUR.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.