More

    Švajčiarske tenisky na vrchole. On Holding, materská spoločnosť značky On Running, zaznamenáva rekordné tržby.

    Švajčiarske tenisky na vrchole. On Holding, materská spoločnosť značky On Running, zaznamenáva rekordné tržby.

    On Holding prekonáva očakávania

    Švajčiarska spoločnosť On Holding, známa svojimi prémiovými teniskami, nezvládla naplniť vysoké očakávania Wall Streetu pre druhý štvrťrok, no aj napriek tomu jej akcie v utorok zaznamenali rast. Dôvodom je optimizmus ohľadom dlhodobého dopytu po jej produktoch. On Holding je materská spoločnosť značky On Running. On Running je populárna švajčiarska značka, ktorá sa špecializuje na výrobu bežeckej a športovej obuvi, a stala sa známou pre svoje inovatívne technológie a dizajn.

    On Holding riadi a vlastní značku On Running, pričom dohliada na jej stratégiu, rozvoj produktov, výrobu a globálne operácie. Značka On Running sa rýchlo rozrástla a stala sa významným hráčom na globálnom trhu so športovou obuvou, a to aj vďaka silnému zameraniu na kvalitu a technológie, ktoré značka využíva vo svojich produktoch.

    Firma oznámila upravený zisk vo výške 0,16 USD na akciu za kvartál končiaci v júni, čo bolo mierne pod odhadmi Wall Streetu, ktoré predpokladali 0,17 USD na akciu. Čisté tržby však vzrástli o 27,8 % na 657,5 milióna USD, čím prekonali očakávania trhu, ktoré boli na úrovni 651,5 milióna USD.

    Spoločnosť uviedla, že zažila veľmi silnú prvú polovicu roku 2024, s dvomi po sebe nasledujúcimi rekordnými štvrťrokmi v oblasti tržieb a pokračujúcim silným dopytom naprieč všetkými kanálmi, regiónmi a produktovými kategóriami. Manažment potvrdil svoj celoročný výhľad, ktorý predpokladá minimálne 30 % nárast čistých tržieb na konštantnej báze meny.

    Avšak, kolísanie mien bude mať mierne väčší dopad na vykazované tržby, pričom spoločnosť predpokladá čisté tržby na úrovni minimálne 2,62 miliardy USD, čo je mierne nižšie ako predchádzajúci odhad 2,66 miliardy USD. Akcie On Holding stúpli o 3,6 % na 40,99 USD v rozšírenom obchodovaní, čím zvrátili predchádzajúce straty. Akcie zaznamenali v tomto roku nárast o 47 %.

    Rast akcií spoločnosti môže byť dôvodom, prečo akcie najprv zaznamenali pokles. Investori si už zvykli na vysoké očakávania od spoločnosti On. „Mierna revízia smerom nadol k výhľadu tržieb môže sklamať investorov, ktorí očakávajú každé štvrťročie zlepšenie,“ napísala Cristina Fernández, analytička z Telsey Advisory Group.

    Priame predaje spoločnosti tiež mierne zaostali za očakávaniami, s nárastom o 30,4 % na konštantnej báze meny v tomto štvrťroku, čo je v súlade s rastom veľkoobchodných tržieb a celkovým rastom čistých tržieb. Analytička Rick Patel z Raymond James hodnotí akcie ako „outperform“ (výkonné).

    Aj napriek týmto známkam slabosti sa investori zdajú byť ochotní prehliadnuť tieto faktory a naďalej zostávajú optimistickí ohľadom akcií. Fernández z Telsey uviedla, že štvrťrok bol lepší, než očakávala, a že 28 % nárast tržieb bol silný. Analytička Dylan Carden z William Blair súhlasí a uviedol, že výsledky ukazujú na zdravé výkony naprieč všetkými aspektmi podnikania, čo naznačuje pokračujúci rast značky.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.