More

    Porsche oznámilo pokles zisku za prvý polrok 2024, investície vo Volkswagene zohrali kľúčovú úlohu.

    Porsche oznámilo pokles zisku za prvý polrok 2024, investície vo Volkswagene zohrali kľúčovú úlohu.

    Porsche – Pozitívny výhľad do budúcnosti

    Nemecký výrobca športových automobilov Porsche zaznamenal v prvom polroku 2024 pokles zisku. Spoločnosť, ktorá je majoritným vlastníkom nemeckej automobilky Volkswagen AG, uviedla, že na jej hospodárske výsledky výrazne vplývali investície vo Volkswagene. Zisk Porsche po zdanení za prvých šesť mesiacov roka 2024 klesol na 2,13 miliardy EUR z 2,31 miliardy EUR v rovnakom období predchádzajúceho roka, čo predstavuje pokles o približne 8 %. Tržby spoločnosti sa v tomto období znížili o 4,8 % na 19,46 miliardy EUR.

    Na druhej strane, čistý dlh skupiny sa do konca júna 2024 znížil na 5 miliárd EUR zo 5,7 miliardy EUR na konci roka 2023. Tento pokles bol do veľkej miery spôsobený dividendami prijatými od Volkswagenu vo výške 1,4 miliardy EUR, čo však bolo čiastočne kompenzované dividendou vo výške 783 miliónov EUR, ktorú firma vyplatila svojim akcionárom.

    Pri pohľade do budúcnosti, Porsche očakáva za celý rok 2024 zisk po zdanení v rozmedzí 3,5 až 5,5 miliardy EUR. Spoločnosť tak naďalej vidí potenciál na dosiahnutie solídnych finančných výsledkov napriek výzvam, ktorým čelila v prvej polovici roka.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.