More

    Nemecký výrobca športovej obuvi a oblečenia Puma hlási pokles zisku za druhý štvrťrok, akcie klesajú o 12 %.

    Nemecký výrobca športovej obuvi a oblečenia Puma hlási pokles zisku za druhý štvrťrok, akcie klesajú o 12 %.

    Puma – Výsledky za druhý štvrťrok

    Nemecký výrobca športovej obuvi a oblečenia Puma zaznamenal za druhý štvrťrok 2024 pokles čistého zisku a zároveň znížil prognózu základného zisku na celý rok. Spoločnosť tento vývoj pripisuje nepriaznivým menovým vplyvom, vyšším nákladom na prepravu a oslabenému spotrebiteľskému sentimentu. Podnik sa v súčasnosti snaží konkurovať väčším rivalom, ako sú Adidas a Nike, no čelí slabšiemu dopytu zo strany spotrebiteľov a nadmerným zásobám u predajcov športového oblečenia.

    Manažment oznámil, že jej čistý zisk za druhý štvrťrok 2024 klesol o 23,8 % na 41,9 milióna EUR, oproti minuloročným 55 miliónom EUR. Zisk na akciu sa znížil na 28 centov z 37 centov za akciu pred rokom. Zisk pred úrokmi a zdanením (EBIT) však vzrástol o 1,6 % na 117,2 milióna EUR, pričom marža EBIT sa zlepšila o 10 bázických bodov na 5,5 %.

    Tržby za druhý štvrťrok mierne klesli o 0,2 % na 2,12 miliardy EUR, no pri konštantných výmenných kurzoch vzrástli o 2,1 %. Analytici očakávali tržby na úrovni 2,15 miliardy EUR. V regióne Európa, Blízky východ a Afrika klesli tržby očistené o menové vplyvy o 4,3 % na 817,9 milióna EUR. Naopak, ázijsko-pacifický región zaznamenal rast predaja o 1,9 %, podporený rastom v Číne.

    Spoločnosť revidovala svoj odhad EBIT za celý rok na 620 až 670 miliónov EUR z predchádzajúcich 620 až 700 miliónov EUR. V roku 2023 mal EBIT hodnotu 621,6 milióna EUR. Puma tiež očakáva zmenu čistého zisku za rok 2024 v súlade s prevádzkovým výsledkom. V roku 2023 vykázala čistý zisk 304,9 milióna EUR.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti si môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.