More

    Nemecký internetový predajca módy Zalando zvýšil kvartálny zisk takmer o 70 %. Športový tovar bol kľúčovým faktorom rastu.

    Nemecký internetový predajca módy Zalando zvýšil kvartálny zisk takmer o 70 %. Športový tovar bol kľúčovým faktorom rastu.

    Zalando zvýšil kvartálny zisk

    Nemecký internetový predajca módy Zalando zaznamenal v druhom štvrťroku výrazný nárast zisku, čím prekonal očakávania trhov. Spoločnosť uviedla, že čistý zisk dosiahol 95,7 milióna EUR, čo predstavuje medziročný rast o 69,08 %. Tieto výsledky odrážajú úspešné obdobie pre Zalando, ktoré dokázalo využiť rastúci dopyt po móde a športovom tovare.

    Okrem čistého zisku dosiahol podnik aj významný rast upraveného zisku pred úrokmi a zdanením (EBIT), ktorý sa zvýšil o 18,5 % na 171,6 milióna EUR. Tento výsledok výrazne prekonal odhady trhov, ktoré počítali s rastom upraveného EBIT iba o 3 %. Hrubá hodnota tovaru sa v druhom štvrťroku zvýšila medziročne o 2,8 % na 3,8 miliardy EUR a tržby vzrástli o 3,4 % na 2,6 miliardy EUR.

    CFO spoločnosti, Sandra Dembecková, uviedla, že k rastu prispela najmä kategória športového tovaru. Spoločnosť zároveň potvrdila pôvodný odhad vývoja tržieb aj hrubej hodnoty tovaru na celý rok, pričom očakáva celoročný rast v rozmedzí od 0 do 5 %. Upravený EBIT odhaduje Zalando v rozmedzí od 380 miliónov do 450 miliónov EUR.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti si môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.