More

    Najznámejšie kryptomeny Bitcoin a Ethereum klesli na niekoľkomesačné minimá. Finančné trhy sa zamerali na tzv. bezpečné aktíva.

    Najznámejšie kryptomeny Bitcoin a Ethereum klesli na niekoľkomesačné minimá. Finančné trhy sa zamerali na tzv. bezpečné aktíva.

    Najznámejšie kryptomeny v poklese

    Digitálne meny bitcoin a ethereu dnes zaznamenali výrazný pokles na niekoľkomesačné minimá, čo je dôsledkom obáv z možnej recesie v USA po slabých ekonomických údajoch. Finančné trhy sa zamerali na tzv. bezpečné aktíva, čo viedlo k širším výpredajom na trhoch vrátane kryptomien.

    Bitcoin sa v pondelok nakrátko prepadol na 53 091 USD, čo je jeho najnižšia hodnota od konca februára. Neskôr časť strát zmazal a dosiahol 54 112 USD, avšak jeho cena je stále takmer o 20 % nižšia ako v marci 2024. Ethereum klesol o 16 % na úroveň 2 300 USD, pričom počas obchodovania dosiahol najnižšiu úroveň od polovice januára.

    Kryptomeny tento rok vzrástli po tom, ako americká Komisia pre cenné papiere a burzy (SEC) schválila obchodovanie s finančnými produktmi založenými na kryptomenách bitcoin a ether. Nedávno však bitcoin klesol spolu s ďalšími aktívami vrátane globálnych akcií v rámci širších výpredajov, pretože investori sa obávajú recesie v USA a geopolitického napätia. „Je to pripomienka, že bitcoiny a kryptomeny vo všeobecnosti sú rizikové aktíva,“ poznamenal Tony Sycamore, analytik v IG. Tento pokles zdôrazňuje, že kryptomeny sú vysoko volatilné a ich hodnota môže rýchlo kolísať v reakcii na ekonomické a geopolitické udalosti.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Bitcoinové ETF si môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.