More

    Bank of America prekonala očakávania trhov v druhom štvrťroku 2024 vďaka vyšším poplatkom z investičného bankovníctva a správy aktív.

    Bank of America prekonala očakávania trhov v druhom štvrťroku 2024 vďaka vyšším poplatkom z investičného bankovníctva a správy aktív.

    Finančné výsledky Bank of America

    Bank of America (BofA) vykázala v druhom štvrťroku čistý zisk vo výške 6,9 miliardy USD, čo predstavuje pokles o 6,9 % oproti rovnakému obdobiu minulého roka. Na akciu dosiahla zisk 83 centov, čo prekonalo odhady analytikov, ktorí očakávali 80 centov na akciu. Celkové príjmy banky sa zvýšili o menej ako 1 % na 25,54 miliardy USD, čo tiež prekonalo očakávania analytikov, ktorí predpovedali 25,22 miliardy USD.

    Investičné bankovníctvo Bank of America zaznamenalo 29 % nárast poplatkov na 1,56 miliardy USD, čím prekonalo odhad 1,51 miliardy USD. Správa aktív tiež rástla o 14 % na 3,37 miliardy USD, čo bolo podporené vyššími hodnotami akciového trhu. Tento rast pomohol divízii správy majetku dosiahnuť 6,3 % nárast príjmov na 5,57 miliardy USD.

    Čisté úrokové výnosy (NII) banky klesli o 3 % na 13,86 miliardy USD, čo bolo v súlade s očakávaniami analytikov. Napriek tomu nový výhľad na NII dodal investorom dôveru v budúcnosť. NII je kľúčovým ukazovateľom, ktorý predstavuje rozdiel medzi tým, čo banka zarába na pôžičkách, a tým, čo platí vkladateľom. Banka očakáva, že NII dosiahne 14,5 miliardy USD v štvrtom štvrťroku tohto roka. Banka tiež zvýšila rezervy na krytie potenciálnych úverových strát na 1,51 miliardy USD zo 1,13 miliardy USD v rovnakom období minulého roka.

    Akcie firmy vzrástli o 2 % v rozšírenom obchodovaní, podporené pozitívnym výhľadom na NII. Minulý týždeň JPMorgan Chase, Wells Fargo a Citigroup tiež prekonali očakávania, čo pokračovalo trendom silných výsledkov veľkých bánk.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti si môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.