More

    Nasdaq 100 mení členov: Super Micro namiesto Walgreens. Akcie spoločnosti Super Micro prudko rastú, v tomto roku sa strojnásobili.

    Nasdaq 100 mení členov: Super Micro namiesto Walgreens. Akcie spoločnosti Super Micro prudko rastú, v tomto roku sa strojnásobili.

    Nárast akcií Super Micro

    Super Micro nahradí Walgreens Boots Alliance a pripája sa k Nasdaq 100. Túto zmenu, oznámenú v tlačovej správe v piatok večer, odráža prudký pokles trhovej hodnoty Walgreens a nárast ceny akcií Super Micro. Nasdaq 100 pozostáva zo 100 najväčších nefinančných spoločností v indexe Nasdaq Composite. Táto zmena bola očakávaná vzhľadom na pokles ceny akcií Walgreens a veľký nárast ceny akcií Super Micro.

    Spoločnosti musia udržať váhu aspoň 0,1 % trhovej hodnoty Nasdaq 100, ktorá teraz presahuje 20 biliónov USD, aby si udržali členstvo v indexe. Trhová hodnota Walgreens je okolo 10 miliárd USD, čo je približne 0,05 % hodnoty indexu. Walgreens má najnižšiu trhovú kapitalizáciu v indexe.

    Akcie Super Micro vzrástli v predobchodovaní v pondelok o 2,9 %. Jej akcie sa tento rok strojnásobili a spoločnosť je ocenená na viac ako 50 miliárd USD. Pred touto zmenou nahradila Arm Holdings Sirius XM Holdings v Nasdaq 100 v júni. Niektorí z najmenších súčasných členov Nasdaq 100 sú Warner Bros. Discovery, Illumina a MongoDB. Najväčší burzový obchodovaný fond viazaný na Nasdaq 100 je Invesco QQQ Trust.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti si môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.