More

    Danone očakáva krátkodobý aj dlhodobý nárast predaja vďaka Olympiáde, pričom umiestnilo svoje značky na strategických miestach v Paríži.

    Danone očakáva krátkodobý aj dlhodobý nárast predaja vďaka Olympiáde, pričom umiestnilo svoje značky na strategických miestach v Paríži.

    Danonepozicionovanie a branding počas Olympiády

    Olympijský sponzor Danone očakáva zvýšenie predaja vďaka investíciám do brandingu a umiestneniu svojich produktov v kioskoch po celom Paríži, uviedol generálny riaditeľ Antoine de Saint-Affrique. Danone, ktoré vyrába jogurty Activia, vodu Evian a rastlinné nápoje Silk, prvýkrát kontaktovalo Medzinárodný olympijský výbor v polovici roku 2022, aby sa zapojilo do Olympijských hier v Paríži v roku 2024.

    Viaceré významné francúzske spoločnosti, od LVMH po Sanofi, sa tento rok stali partnermi Hier, dúfajúc, že využijú príležitosti na predaj a marketingovú expozíciu, ktorú takéto podujatia zvyčajne poskytujú sponzorom. Očakáva sa, že Olympijské hry v roku 2024 prinesú viac než 1,24 miliardy EUR v príjmoch zo sponzoringu. Sponzori zriedka zverejňujú, koľko minuli alebo koľko očakávajú získať z takýchto dohôd.

    Antoine de Saint-Affrique uviedol, že „bude to určite krátkodobý stimul predaja, ale vidíme v tom aj dlhodobý vplyv.“ Danone, ktoré odmietlo uviesť podrobnosti o veľkosti svojej dohody, tiež oznámilo, že podporí francúzsku kandidatúru na Zimné olympijské hry v roku 2030, ktoré by sa mohli konať v blízkosti jeho záchytného jazera na dažďovú vodu v Evian.

    Spoločnosť, ktorá zverejní svoje prvé výsledky po Hrách v októbri, uviedla, že mnoho jej produktov bude toto leto mať branding Paríž 2024 a že buduje štyri kiosky s čerstvými mliečnymi výrobkami na kľúčových miestach Paríž 2024. Značka Danette bude prítomná v Club Franc, kde budú francúzski atléti oslavovať svoje medaily, a v dočasnom obchode s potravinami v olympijskej dedine. Avšak značka vody Evian nezískala dohodu na predaj fľaškovanej vody na podujatí, ktorú získal dlhodobý sponzor Coca-Cola.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti si môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.