More

    Tržby amerického výrobcu džínsov Levi Strauss v 3. štvrťroku vzrástli len mierne, spoločnosť znížila ročnú prognózu.

    Tržby amerického výrobcu džínsov Levi Strauss v 3. štvrťroku vzrástli len mierne, spoločnosť znížila ročnú prognózu.

    Levi Strauss – zisk a tržby v 3. štvrťroku

    Americký výrobca džínsov Levi Strauss zaznamenal v 3. štvrťroku obchodného roka 2023/24 len mierny nárast tržieb a zisku, ktorý bol však nižší, než sa očakávalo. V reakcii na to spoločnosť znížila svoju ročnú prognózu príjmov a zvažuje možnosti pre svoju slabo výkonnú značku Dockers, vrátane jej potenciálneho predaja.

    Za tri mesiace do konca augusta 2024 dosiahol čistý zisk Levi Strauss 20,7 milióna USD (18,7 milióna EUR), čo je viac než 9,6 milióna USD za rovnaké obdobie minulého roka. Zisk na akciu stúpol na päť centov, pričom vlani dosiahol len dva centy na akciu. Po očistení od jednorazových položiek bol upravený zisk na úrovni 131,9 milióna USD alebo 33 centov na akciu, čo predstavuje nárast oproti minuloročným 112 miliónom USD alebo 28 centom na akciu. Tržby vzrástli na 1,516 miliardy USD, čo je mierne zvýšenie oproti 1,511 miliarde USD z minulého roka. Avšak výsledky zaostali za očakávaniami analytikov z Wall Street, ktorí predpokladali tržby vo výške 1,55 miliardy USD.

    Rozdielny vývoj značiek Levi’s a Dockers

    Rast tržieb bol poháňaný predovšetkým značkou Levi’s, ktorej tržby vzrástli o 5 %, zatiaľ čo tržby značky Dockers sa prepadli o 15 %. V reakcii na slabý výkon Dockers spoločnosť zvažuje rôzne možnosti, vrátane možného predaja tejto značky. Pri pohľade do budúcnosti Levi Strauss teraz predpovedá rast tržieb o jedno %, čo je menej oproti pôvodnej prognóze rastu 1 % až 3 %. Upravený zisk na akciu sa očakáva na úrovni 1,22 USD, čo je stred predtým stanoveného rozpätia 1,17 až 1,27 USD. Tento odhad je tiež nižší ako pôvodne predpokladaných 1,25 USD na akciu.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.