More

    Americký výrobca elektrických áut Tesla zvýšil dodávky áut o viac ako 6 %, ale zaostala za očakávaniami.

    Americký výrobca elektrických áut Tesla zvýšil dodávky áut o viac ako 6 %, ale zaostala za očakávaniami.

    Tesla – medzikvartálny nárast dodávok

    Americký výrobca elektrických áut Tesla dodal zákazníkom v 3. kvartáli 2024 takmer 463 000 vozidiel, čo predstavuje nárast o viac ako 6 % oproti predchádzajúcemu štvrťroku. Napriek tomuto zvýšeniu spoločnosť zaostala za očakávaniami analytikov, ktorí predpovedali dodávky až takmer 470 000 áut.

    Tesla v období od júla do septembra dodala 462 890 vozidiel, čo znamená medzikvartálny nárast o 6,4 %. Tento rast je pre Teslu prvým zvýšením dodávok v roku 2024 po dvoch predchádzajúcich štvrťrokoch, počas ktorých sa dodávky znížili. Pre porovnanie, v rovnakom období minulého roka spoločnosť dodala 435 059 áut, čo predstavuje medziročný nárast. Aj keď je výsledok pozitívny, automobilka nesplnila očakávania analytikov, ktorí predpovedali dodávky na úrovni 469 828 vozidiel. K tomuto nárastu dodávok prispeli najmä výhodné úvery, ktoré podporili predaj počas 3. kvartálu.

    Ak chce firma dosiahnuť rovnaký počet dodávok ako v minulom roku, bude musieť v poslednom kvartáli dodať rekordných 516 344 vozidiel. V roku 2023 spoločnosť dodala zákazníkom celkovo 1,81 milióna áut. Tesla tak čelí náročnej výzve, aby zopakovala minuloročný výkon a udržala tempo rastu.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.