More

    CVS Health zvažuje strategickú zmenu. Rozdelenie divízií ako odpoveď na najťažšie obdobie svojej viac než 60-ročnej histórii?

    CVS Health zvažuje strategickú zmenu. Rozdelenie divízií ako odpoveď na najťažšie obdobie svojej viac než 60-ročnej histórii?

    CVS Health – plán na rozdelenie divízií

    CVS Health, jeden z najväčších hráčov na poli zdravotnej starostlivosti v Spojených štátoch, zvažuje významnú zmenu svojej štruktúry. Spoločnosť uvažuje o rozdelení svojich hlavných divízií, maloobchodnej lekárenskej siete a poistenia, v reakcii na finančné problémy a narastajúci tlak zo strany investorov. Tento krok by mohol zásadne ovplyvniť budúce smerovanie spoločnosti a otvoriť dvere novej ére jej fungovania.

    Kľúčovou otázkou v tomto procese zostáva, kam by mala spadať divízia správy lekárenských benefitov (PBM), ktorá spravuje výhody pre zdravotné plány. Existujú dve možnosti: jej začlenenie pod maloobchodnú divíziu alebo pod poistenie, ak by sa spoločnosť rozdelila na dve samostatné entity.

    Rozhodnutie o možnom rozdelení prichádza v čase, keď CVS čelí jednému z najťažších období vo svojej viac než 60-ročnej histórii. Spoločnosť zaznamenala pokles ziskov a jej akcie klesli o takmer štvrtinu od začiatku roka 2023. Situáciu ďalej skomplikoval odchod riaditeľa Aetny, Briana Kanea, kvôli zlým výsledkom v oblasti Medicare, kde rastú náklady na zdravotné služby. Tlak na CVS vytvárajú aj investori, ako Glenview Capital, ktorí požadujú zvýšenie efektivity a zlepšenie finančných výsledkov. Podobne čelia problémom aj ďalšie zdravotné poisťovne, ako UnitedHealth a Humana, ktoré zápasia so zvyšujúcimi sa nákladmi.

    História a súčasné výzvy

    CVS bola založená v roku 1963 ako sieť lekární, ktorá sa rozrástla na gigantickú spoločnosť v oblasti zdravotnej starostlivosti s viac ako 9 000 pobočkami v celých Spojených štátoch. Významnými krokmi v raste spoločnosti boli akvizície, ako napríklad Caremark, poskytovateľ domácej starostlivosti Signify Health a Oak Street Health, ktorá sa zameriava na primárnu starostlivosť pre pacientov Medicare.

    Aj keď je CVS známa najmä svojou lekárenskou sieťou, mnohí analytici sa domnievajú, že práve táto divízia sa stala najslabším článkom spoločnosti. Ak nedôjde k zásadnej zmene, napríklad rozšírením zdravotníckych služieb poskytovaných v lekárňach, bude spoločnosť nútená prijať strategické zmeny, aby si udržala konkurencieschopnosť.

    Rozdelenie CVS by znamenalo odklon od jej kľúčovej akvizície Aetny, no zároveň by mohlo byť riešením pre ďalší rast. Vedenie spoločnosti si uvedomuje, že je nevyhnutné zlepšiť výkonnosť a zároveň zvýšiť hodnotu pre akcionárov. Budúcnosť CVS bude závisieť od jej schopnosti efektívne reagovať na rastúce náklady a prispôsobiť sa meniacim sa požiadavkám na zdravotnom trhu.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti si môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.