More

    Tržby spoločnosti Carnival vzrástli o 15 % na 7,9 miliardy USD, zlepšený výhľad na celý rok.

    Tržby spoločnosti Carnival vzrástli o 15 % na 7,9 miliardy USD, zlepšený výhľad na celý rok.

    Carnival – Silný rast tržieb a zisku

    Prevádzkovateľ výletných lodí Carnival oznámil výrazný rast tržieb a zisku za 3. kvartál 2024. Tento pozitívny vývoj bol podporený rastúcim dopytom po plavbách počas letnej sezóny a klesajúcimi prevádzkovými nákladmi. Spoločnosť tiež po tretíkrát v tomto roku zvýšila svoje vyhliadky na celoročný zisk.

    V treťom kvartáli dosiahli tržby Carnivalu takmer 7,9 miliardy USD, čo predstavuje medziročný nárast o 15,2 %. Tento rast je výsledkom zvýšeného záujmu o okružné plavby a stabilizácie prevádzkových nákladov, ktoré v posledných rokoch rástli v dôsledku pandémie. Čistý zisk spoločnosti za toto obdobie dosiahol 1,74 miliardy USD, čo je významné zlepšenie oproti minulému roku, keď čistý zisk predstavoval 1,07 miliardy USD.

    Zisk na akciu stúpol na 1,26 USD, čo je taktiež výrazný nárast v porovnaní s minuloročnými 0,79 USD na akciu. Po započítaní mimoriadnych položiek dosiahol upravený zisk spoločnosti Carnival 1,75 miliardy USD, čo znamená 1,27 USD na akciu. Tieto výsledky prekonali očakávania analytikov, ktorí predpokladali, že zisk na akciu dosiahne 1,16 USD.

    Zlepšenie celoročných vyhliadok

    Na základe silných výsledkov v treťom kvartáli spoločnosť Carnival opäť zlepšila svoje vyhliadky na celý rok 2024. Upravený zisk na akciu teraz očakáva na úrovni 1,33 USD, pričom pôvodne odhadovala 1,18 USD. Carnival tiež upravil svoju predpoveď pre celoročný prevádzkový zisk EBITDA na približne 6 miliárd USD, čo je mierne zlepšenie oproti predchádzajúcej predpovedi 5,83 miliardy USD. Tento rast bol podporený nielen zvýšeným dopytom po plavbách, ale aj efektívnym riadením nákladov, čo umožnilo spoločnosti zlepšiť svoju ziskovosť aj v náročnom období. Carnival tak pokračuje v zotavovaní po pandémii, ktorá výrazne zasiahla celý segment cestovného ruchu.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti si môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.