More

    Alphabet investuje 3,3 miliardy USD do dvoch nových dátových centier v Južnej Karolíne.

    Alphabet investuje 3,3 miliardy USD do dvoch nových dátových centier v Južnej Karolíne.

    Alphabet pokračuje v expanzii svojej infraštruktúry pre vývoj umelej inteligencie

    Spoločnosť Alphabet, materská spoločnosť Google, oznámila plán investovať 3,3 miliardy USD do výstavby dvoch nových dátových centier v Južnej Karolíne. V čase, keď Alphabet a jeho konkurenti zvyšujú svoje investície do infraštruktúry podporujúcej rozvoj aplikácií umelej inteligencie (AI), táto investícia predstavuje významný krok na ceste k technologickej expanzii.

    Podľa vyhlásenia úradu guvernéra Južnej Karolíny bude Alphabet budovať dva nové kampusy dátových centier v Dorchester County a zároveň rozšíri existujúci kampus v Berkeley County. Investícia v Dorchester County, ktorá zahŕňa dve lokality, Pine Hill Business Campus v Ridgeville a Winding Woods Commerce Park v St. George, predstavuje 2 miliardy USD a vytvorí 200 nových pracovných miest. Zároveň Alphabet investuje 1,3 miliardy USD do rozšírenia v Berkeley County.

    Tieto nové zariadenia poskytnú potrebnú infraštruktúru pre ďalší vývoj technológií umelej inteligencie, čo je pre Google a jeho konkurentov kľúčová oblasť rastu. CEO Alphabetu, Sundar Pichai, zdôraznil význam tejto investície, ktorá zabezpečí ďalší rozvoj ich cloudových služieb a podporí rast AI aplikácií.

    Tento rok Alphabet výrazne zvýšil svoje kapitálové výdavky. V druhom kvartáli roku 2024 firma vykázala kapitálové výdavky vo výške 13 miliárd USD a očakáva sa, že rovnaké alebo vyššie sumy bude investovať počas zvyšku roka. Alphabet nie je jediný technologický gigant, ktorý investuje do AI infraštruktúry, spoločnosť Microsoft v spolupráci s BlackRock a Abu Dhabi-backed investment firm MGX oznámila začiatkom tohto mesiaca fond vo výške 30 miliárd USD na podporu výstavby dátových centier a energetických projektov pre AI. Tieto masívne investície ukazujú, že najväčšie technologické spoločnosti neustále rozširujú svoju infraštruktúru, aby dokázali držať krok s rastúcimi nárokmi na výpočtový výkon a ukladanie dát, ktoré sú potrebné pre vývoj a prevádzku AI technológií.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti si môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.