More

    Strata farmaceutickej firmy BioNTech v 2. kvartáli prudko vzrástla. Slabý predaj vakcín proti COVID-19 výrazne ovplyvnil výsledky.

    Strata farmaceutickej firmy BioNTech v 2. kvartáli prudko vzrástla. Slabý predaj vakcín proti COVID-19 výrazne ovplyvnil výsledky.

    BioNTech – Prudký nárast straty

    Nemecká farmaceutická spoločnosť BioNTech zaznamenala v druhom štvrťroku výrazný nárast straty. V porovnaní s predchádzajúcim štvrťrokom sa strata takmer strojnásobila a v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka viac než štvornásobne. Tento negatívny výsledok je dôsledkom poklesu tržieb o takmer štvrtinu, čo je spôsobené nízkym záujmom o vakcíny po skončení pandémie nového koronavírusu.

    BioNTech oznámil, že za druhý štvrťrok zaznamenal čistú stratu 807,8 milióna EUR. V rovnakom období minulého roka predstavovala strata 190,4 milióna EUR a v prvom kvartáli tohto roka 315,1 milióna EUR. Tržby spoločnosti dosiahli 128,7 milióna EUR, čo predstavuje medziročný pokles o 23,3 %. Za výrazným poklesom tržieb je najmä slabý predaj vakcín proti COVID-19, ktoré sa počas pandémie predávali vo veľkom množstve. „Naše výsledky za druhý štvrťrok korešpondujú so súčasným dopytom po vakcínach proti COVID-19,“ uviedol CFO spoločnosti Jens Holstein.

    Okrem poklesu tržieb sa na zvýšenej strate podieľali aj zvýšené náklady na výskum a vývoj v iných oblastiach, ako sú onkologické lieky. Spoločnosť momentálne smeruje približne 90 % z celkovej hodnoty svojich investícií do aktivít mimo vakcín proti COVID-19. Spoločnosť sa snaží diverzifikovať svoje portfólio a zamerať sa na nové oblasti výskumu a vývoja, ktoré môžu priniesť budúci rast.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločností si môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.