More

    Francúzsky koncern L’Oréal kupuje podiel vo švajčiarskej spoločnosti Galderma, ktorá sa špecializuje na výrobky na starostlivosť o pleť.

    Francúzsky koncern L’Oréal kupuje podiel vo švajčiarskej spoločnosti Galderma, ktorá sa špecializuje na výrobky na starostlivosť o pleť.

    Historické spojenie L’Oréal a Galdermy

    Francúzsky kozmetický gigant L’Oréal oznámil kúpu 10-percentného podielu vo švajčiarskej spoločnosti Galderma, ktorá sa špecializuje na výrobky na starostlivosť o pleť. Tento krok umožní L’Oréal získať lepší prístup k lukratívnemu trhu s injekčnou kozmetikou, čo zahŕňa aj produkty proti vráskam, ako je botox.

    Galderma pôvodne vznikla ako spoločný podnik medzi spoločnosťou L’Oréal a švajčiarskym potravinárskym koncernom Nestlé. V roku 2014 však L’Oréal predal svoj 50-percentný podiel spoločnosti Nestlé, ktorá následne predala Galdermu investičnému konzorciu o päť rokov neskôr. Teraz L’Oréal prevezme 10-percentný podiel v Galderme od konzorcia Sunshine SwissCo, vedeného švédskou investičnou spoločnosťou EQT, investičným fondom ADIA zo Spojených arabských emirátov (SAE) a firmou Auba Investment.

    Hoci hodnota kontraktu nebola zverejnená, trhová hodnota podielu, vychádzajúca z piatkového obchodovania, je odhadovaná na 1,7 miliardy EUR. Tento podiel, hoci relatívne malý pre šiestu najväčšiu kozmetickú firmu v Európe, umožní L’Oréal získať podiel na rýchlo rastúcom trhu s injekčnými výrobkami proti vráskam.

    Pre L’Oréal tento krok predstavuje strategickú výhodu, keďže trh s injekčnou kozmetikou zaznamenáva významný rast. Získanie podielu v Galderme umožní L’Oréal posilniť svoju prítomnosť v segmente, ktorý ponúka vysoký potenciál pre budúci rast. Spoločnosť L’Oréal má bohatú históriu inovácií a rozširovania svojho portfólia, a tento krok je ďalším dôkazom jej záväzku k neustálemu zlepšovaniu a rozširovaniu svojho pôsobenia na globálnom trhu s kozmetikou.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločností si môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.