More

    Rheinmetall vykázal výrazný nárast tržieb aj zisku za 2. štvrťrok. Pozitívne výsledky sú vďaka zvýšeným výdavkom na zbrojenie pre vojnu na Ukrajine.

    Rheinmetall vykázal výrazný nárast tržieb aj zisku za 2. štvrťrok. Pozitívne výsledky sú vďaka zvýšeným výdavkom na zbrojenie pre vojnu na Ukrajine.

    Rheinmetall – silný výkon divízie zbraní a munície

    Nemecký zbrojársky koncern Rheinmetall vykázal za 2. štvrťrok 2024 výrazný nárast tržieb aj prevádzkového zisku, čím prekonal očakávania trhu. Spoločnosť potvrdila svoje finančné výhľady na celý rok 2024. Podľa predbežných údajov sa tržby spoločnosti zvýšili medziročne o približne 49 % na 2,23 miliardy EUR a prevádzkový zisk vzrástol o 111 % na 271 miliónov EUR.

    Pozitívne výsledky odzrkadľujú najmä tržby divízie zbraní a munície, ktoré výrazne ovplyvnila vojna na Ukrajine. V dôsledku konfliktu štáty zvyšujú výdavky na zbrojenie, čo Rheinmetallu prinieslo značné príjmy. Nemecký kancelár Olaf Scholz v roku 2022 oznámil vytvorenie špeciálneho fondu na obnovu vojenskej techniky Bundeswehru, čo tiež prispelo k rastu tržieb spoločnosti.

    Obe čísla prekonali odhady analytikov, ktorý očakával tržby 2,06 miliardy EUR a prevádzkový zisk 226,2 milióna EUR. Prevádzková zisková marža sa zvýšila na 12,1 %, zatiaľ čo analytici odhadovali 11 %. Akcie koncernu so sídlom v Düsseldorfe ráno stúpli o 3 %. Pri pohľade do budúcnosti spoločnosť očakáva za celý rok tržby prinajmenšom okolo 10 miliárd EUR a maržu prevádzkového zisku medzi 14 % až 15 %. Rheinmetall oznámi úplné údaje za 2. štvrťrok 8. augusta.

    Rheinmetall je popredný nemecký zbrojársky koncern so sídlom v Düsseldorfe. Spoločnosť sa špecializuje na výrobu zbraní, munície a vojenskej techniky, a je významným dodávateľom pre armády v Európe a ďalších regiónoch sveta. V posledných rokoch zaznamenal Rheinmetall výrazný rast vďaka zvýšeným výdavkom na zbrojenie v súvislosti s globálnymi bezpečnostnými hrozbami.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie rôznych spoločností si môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.